Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Son gün yarındı ama bakanlık, seçim öncesi süre uzattı

Son günlerde emniyet müdürlüklerine akın eden, kurs eğitimini tamamlamasına rağmen sertifikalarını çeşitli sebeplerle ehliyete dönüştürmeyen sürücü adayları için Milli Eğitim Bakanlığı süre uzatımına gitti. Daha önce son gün...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Son günlerde emniyet müdürlüklerine akın eden, kurs eğitimini tamamlamasına rağmen sertifikalarını çeşitli sebeplerle ehliyete dönüştürmeyen sürücü adayları için Milli Eğitim Bakanlığı süre uzatımına gitti. Daha önce son gün olarak 29 Mayıs günü açıklanırken bugün resmi gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre, sertifika sahibi sürücü adayları 3 Temmuz 2015 gününe kadar emniyetin ilgili birimlerinden sürücü belgelerini alabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak bugün resmen yürürlüğe girdi. Buna göre, sertifikalarını belgeye dönüştürmek için son günlerde emniyete akın eden yüzbinlerce sürücü adayı rahat bir nefes aldı. Ülke genelinde 3 bin 500 civarında sürücü kursunun faaliyet gösterdiğini belirten Özel Sürücü Kursları Konfederasyonu Başkanı Dursun Önal, 29 Mayıs 2013 tarihli ve 28661 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinin geçici 2'nci maddesinin birinci fıkrasının iptali için 2 yıl önce Danıştay'da açtığı davanın sonuçlanmadığını söyledi.

EN AZ 2 MİLYON SERTİFİKA VARDIR

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ücretlerini tahsil edemeyen kursların tahsildarlığına soyunduğunu belirten Önal, uygulamaya tepki gösterdi. Halen ülke genelindeki kurslarda bekleyen 2 milyon civarında sertifika olduğunu belirten Konfederasyon Başkanı Dursun Önal, şunları kaydetti: "Sertifikaların sürücü belgesine dönüştürülmesi için 29 Mayıs olan tarih bugün itibariyle 3 Temmuz'a ertelendi. Muhtemel ki seçim öncesinde iktidarın sürücü adaylarına yönelik bir uygulaması olabilir. Çünkü Danıştay'a iki yıl önce dava açtık. Henüz netice yok, geçenlerde Danıştay'a sorduk. Dediler ki; '2017 yılında ancak görüşülebilir'. Daha evvel bedava sertifika dağıtmalarına rağmen binlerce sertifikayı biriktiren usulsüz kurslardan sertifika almalarını sağlayarak kursların para toplamasına imkan sağlaması için MEB adeta tahsildarlık yapıyor. Ülke genelinde bazı kurslar 4-5 bin sertifika biriktirmiş. Vatandaş gitmiş eğitimini tamamlamış ama, 'Nasılsa şimdi lazım değil' diyerek sürücü belgesine dönüştürmemiş. Şimdi sürücü adayı kursa gittiğinde önce kurs parasını ödemek zorunda. Hal böyle olunca da sıkıntı ortaya çıkıyor. Sen neden sertifika biriktiriyorsun? Sertifikanın belgeye dönüşmesi 450 ile 780 lira arasında değişiyor. Bazı bölgelerde 'hasat dönemi verirsin' denilerek eğitim veriliyor, ama sertifika adaya teslim edilmiyor."

Bursa Sürücü Kursları Dernek Başkanı Murat Aydın ise emniyet müdürlüklerin yoğunluk sebebiyle randevu sistemini iptal ettiğini, dosyasını getiren herkese sürücü belgesinin verileceğinin taahhüt edildiğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.