Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Somalı aileler Bursa’da

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, misafir olarak Soma’dan gelen kadın ve çocuklarla buluşarak acılarını paylaştı.Bursa, 13 Mayıs’ta Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2014 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2014 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Somalı aileler Bursa’da
Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, misafir olarak Soma’dan gelen kadın ve çocuklarla buluşarak acılarını paylaştı.

Bursa, 13 Mayıs’ta Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerini konuk etti. Bursa Kadın Kuruluşları Birliği, Bursa İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği ile Uludağ Üniversitesi Güçlendirme Vakfı işbirliğiyle düzenlenen organizasyonla Bursa’ya gelen Somalı konuklar bir otele yerleşti. 3 gün boyunca Bursa’da kalacak olan 54 kadın ve çocuğu ilk ziyaret eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey oldu.

Ailelere başsağlığı dileklerinde bulunan Başkan Mustafa Bozbey, “Acınızı paylaşıyoruz. Gerçekten hepimizin yüreği dağlandı. Ama Nilüfer Belediyesi olarak biz her zaman sizinle omuz omuza olmaya hazırız. Bursa Kadın Kuruluşları Birliği’ne sizi bizimle buluşturduğu için teşekkür ediyorum. Bundan sonrada bir ihtiyacınız olduğunda bizi ilgilendiren konularda birliğimiz aracılığıyla bize ulaşabilirsiniz” dedi.
Başkan Bozbey, daha sonra çocuklara çeşitli hediyeler verirken, hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Konuklar daha sonra Gölyazı’ya giderek burada gezme ve dinlenme imkanı buldu. Nilüfer Belediyesi’nin Karaman Mahallesi Pazar Alanı’nda düzenlediği açık hava sinemasına da katılan aileler Düğün Dernek filmini izleyerek keyifli vakit geçirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.