Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soma mağdurlarına Yargıtay şoku!

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye ait Eynez Maden Ocağı'nda meydana gelen maden faciası ardından, işten çıkarılan 2 bin 831 maden işçisinin işe iade davasında, Yargıtay 22. Hukuk Dairesi iptal kararı verdi. Karar tepki gösteren işçi avukatlarından Şahin, "Anayasa Mahkemesine başvuracağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2016 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 18:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Soma mağdurlarına Yargıtay şoku!
Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye ait Eynez Maden Ocağı'nda meydana gelen maden faciası ardından, işten çıkarılan 2 bin 831 maden işçisinin işe iade davasında, Yargıtay 22. Hukuk Dairesi iptal kararı verdi. İşe iade davasını iptal eden Yargıtay 22. Hukuk Dairesi'nin kararına tepki gösteren işçi avukatlarından Ayşegül Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, işçilerden bir kısmı için Anayasa Mahkemesine başvuracaklarını belirtti.


Faciada işsiz kalan işçiler için işe iade davası açtıklarını anımsatan Şahin, Soma Kömürleri A.Ş, ile Türkiye Kömür İşletmeleri'ni muhatap gösterdiklerini kaydetti. Şahin, devletin esas görevinin yeraltı kömür işletmeciliği yapmak olduğunu bu hakkını Soma Kömürleri A.Ş'ye devrettiğini iddia ettiklerinı vurgulayarak, "Bu iddialarımız tespit edildi ve mahkeme kararlarına yansıdı. Dava iki kez Yargıtaya gidiş geliş sonrası, Yargıtay 22. Hukuk Dairesi kazandığımız davayı toptan ortadan kaldırarak, davanın reddine karar verdi." dedi. Bu kararın alınmasında "Siyasi bir müdahalenin" olduğunu düşündüklerini anlatan Şahin, "Soma’da bu işi bitirin, denildiğini düşünüyoruz. Bir umut ocaktı, madencilere yeniden iş kapısı açılacaktı. Soma Kömürleri yapacağı işleri bir kez daha gözden geçirecekti. Bütün bunların üstü çizildi. işçiler bir darbe daha yediler. Biliyorsunuz ki Yargıtay 22. Hukuk Dairesi kapatıldı. O daireden son dakikada böyle bir karar çıktı. Bizde Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkımızı kullanıyoruz, hukuk ihlalleri ve tazminat talebimiz olacak." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.