Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soma Komisyonu tutuklu sanıklarla görüşecek

TBMM Soma Faciasını Araştırma Komisyonu, olaya ilişkin tutuklanan sanıklarla cezaevinde görüşecek.    Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 madencinin şehit olduğu maden kazalarının araştırılarak alınması...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2014 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2014 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TBMM Soma Faciasını Araştırma Komisyonu, olaya ilişkin tutuklanan sanıklarla cezaevinde görüşecek.

    Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 madencinin şehit olduğu maden kazalarının araştırılarak alınması gereken iş sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, Eynez ve Işıklar maden ocağında incelemelerde bulunacak. Soma maden kazasını yaşayan tanıklar ile bu kaza soruşturması kapsamında tutuklu olan sanıklarla görüşme yapılacak.

    Üç gün sürecek çalışmada TBMM Soma Faciasını Araştırma Komisyonu, İzmir Aliağa Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan Soma Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Can Gürkan, Soma Holding Maden İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru ve Soma Eynez İşletme Müdürü Akın Çelik ile görüşecek.

    Ayrıca Vardiya Amiri İsmail Adalı, Maden Mühendisi Ertan Ersoy, Vardiya Amiri Hilmi Kazık, Emniyet Teknikeri Mehmet Ali Günay Çelik ve Vardiya Amiri Yasin Kurnaz dinlenecek. Görüşmelerin ardından ise komisyon basın mensuplarına açıklamalarda bulunacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.