Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Solotürk nefesleri kesti, din adamları barış güvercini uçurdu

Hatay'da Cumhuriyetin kuruluşunun 90'ıncı yıldönümü dolayısıyla Solotürk pilotları gösteri yaptı. Kutlama kapsamında ayrıca Hatay'daki 3 semavi din temsilcileri güvercin uçurdu.Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da Cumhuriyetin kuruluşunun...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay'da Cumhuriyetin kuruluşunun 90'ıncı yıldönümü dolayısıyla Solotürk pilotları gösteri yaptı. Kutlama kapsamında ayrıca Hatay'daki 3 semavi din temsilcileri güvercin uçurdu.
Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da Cumhuriyetin kuruluşunun 90'ıncı yıldönümü etkinlikleri kapsamında Solotürk ekibi Komutanı Hava Pilot Yüzbaşı Yusuf Kurt ile Emrah Bayır özel bir gösteri gerçekleştirdi. Türkmenbaşı Caddesi üzerinde toplanan Antakyalılar, pilotların birbirinden farklı ve zorlu manevralarını nefeslerini tutarak izledi. Kimileri kenti ortadan ikiye bölen Asi Nehri üzerindeki köprülerden gösteriyi izlemeyi tercih ederken kimleri ise işyerlerinin çatılarından gösteriyi takip etti. 20 dakikalık gösteriyi vatandaşlar cep telefonlarına kaydederken hız nedeniyle uçağın çıkarttığı ses çocukları korkuttu.
SEMAVİ DİN TEMSİLCİLERİ GÜVERCİN UÇURDU
Hatay Valiliği'nin aldığı karar ile bu yıl kentteki gösteriler her yıl yapılan gösterilerden yoğun oldu. Kentteki tüm okulların geçişinin ardından Hatay'da yaşayan Semavi Din Temsilcileri kendileri için hazırlanan araçtan gökyüzüne yüzlerce güvercin bıraktı.
Etkinliklerde ayrıca bu yıl ilk kez güvenlik birimlerinde görevli K-9 köpekleri de yer aldı. Özellikle çocukların sahte para, bomba ve uyuşturucu madde bulmakta uzman K-9 köpekleriyle yakından ilgilendi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.