Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sokakta iftar yapıp Çin’i protesto ettiler

Çorum'da bazı parti ve sivil toplum örgütleri, Çin'in Uygur Türklerine yönelik yaptığı zulmü protesto etti. Müslümanların yaşadığı acıyı paylaşmak amacıyla sokakta hurma ve simitle iftar yaptılar. Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2015 23:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2015 23:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sokakta iftar yapıp Çin’i protesto ettiler
Çorum'da bazı parti ve sivil toplum örgütleri, Çin'in Uygur Türklerine yönelik yaptığı zulmü protesto etti. Müslümanların yaşadığı acıyı paylaşmak amacıyla sokakta hurma ve simitle iftar yaptılar.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik yapılanlar Çorum’da protesto edildi. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çorum Şubesi öncülüğünde düzenlenen protesto eylemi yürüyüş ile başladı. Valilik önünde toplanan yüzlerce kişi, Doğu Türkistan bayrağı eşliğinde Gazi Caddesi'nden Hürriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada toplanan kalabalığa iftar için simit, hurma ve su dağıtıldı. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte kimi vatandaş kaldırımlara kurulan sofraya otururken, kimileri de bulundukları yere çökerek oruçlarını açtı.

“Acıyı paylaşma iftarı”nın ardından Ülkü Ocakları Çorum Başkanı Ahmet Hattab İmal basın açıklaması yaptı. Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanların yaşadıklarını paylaşmak amacıyla "acıyı paylaşma iftarı" düzenlediklerini söyleyen İmal, "Doğu Türkistan'daki kardeşlerimiz, ramazan ayını şiddet, baskı ve zulüm altında yaşamak zorunda kalıyor. Bugün burada mazlumun yanında olduğumuzu bir kere daha haykırıyoruz. Doğu Türkistan davası sahipsiz değildir” dedi.

Okunan duaların ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Programa, MHP Çorum İl Başkanı Bekir Çetin, TÜRKAV Çorum Şube Başkanı Mehmet Ferit Erkün, Kamu-Sen Çorum İl Temsilcisi Selim Aydın ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.