Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sokaklardaki turunçlar öğrencilere burs oluyor (Özel)

Aydın ve ilçelerinde sokaklara dikilen turunç ağaçlarının meyveleri, reçel yapılarak değerlendiriliyor. Nazilli Türk Anneler Derneği üyeleri de yaptıkları 350 şişe reçeli satarak öğrencilere burs verecek.Öğrencilere burs için, el işi,...

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2015 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2015 09:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sokaklardaki turunçlar öğrencilere burs oluyor (Özel)
Aydın ve ilçelerinde sokaklara dikilen turunç ağaçlarının meyveleri, reçel yapılarak değerlendiriliyor. Nazilli Türk Anneler Derneği üyeleri de yaptıkları 350 şişe reçeli satarak öğrencilere burs verecek.

Öğrencilere burs için, el işi, kermes ve değişik etkinlikler yaptıklarını belirten Türk Anneler Derneği Nazilli Şube Başkanı Feriha Küçükebeoğlu, sokaklardaki turunçları belediye ve kendi imkanlarıyla toplayarak reçel yaptıklarını söyledi. Ekşi olan turuncun reçel yapılmasının zor ve zahmetli olduğunu ancak tadının diğer reçellere göre farklı olmasından ve şeker oranından dolayı tarafından tercih edildiğini anlattı. Nazilli'de 10 bin civarında turunç ağacından topladıkları 1 tona yakın turunç ağacından 350 şişe reçel elde ettiklerini belirten Küçükebeoğlu, “Bu turunç reçellerini satıp 35 öğrenciye burs imkanı sağlayacağız.” dedi. Şu anda öksüz ve yoksul 15 öğrenciye ayda 60 lira burs verdiklerini kaydederek, "Biz bu öğrenci sayısını arttırmak istiyoruz ancak yaptığımız reçellerin henüz yüzde 20’sini satabildik. Pazar konusunda sıkıntı çekiyoruz." şeklinde konuştu.

Derneği Şube 2. Başkanı Hatice Güngör de, “Bu reçelleri satıp öğrencilerimize burs vereceğiz. Haber spikeri Fatih Portakal da Aydınlı. Kendisinden bu reçellerimizin satılması için destek isteyeceğiz. Turunç reçelinin tadı çok değişik, sağlık yönünden de tavsiye ediliyor. Bu el emeğimizin karşılığını alacağımızı düşünüyorum.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.