Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sobacılar, 315 aileye soba verdi, zehirlenmeye dikkat çekti

Bursa Isıtıcı Sıhhi Tesisatçılar Odası, geleneksel hale getirdiği soba dağıtımı ile 7 ilçeden 315 aileyi yeni soba sahibi yaptı. Türkiye’nin önemli soba üretim merkezlerinden Bursa’da 11 yılda 5 bin ihtiyaç sahibi aileye soba verdiklerini...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sobacılar, 315 aileye soba verdi, zehirlenmeye dikkat çekti
Bursa Isıtıcı Sıhhi Tesisatçılar Odası, geleneksel hale getirdiği soba dağıtımı ile 7 ilçeden 315 aileyi yeni soba sahibi yaptı. Türkiye’nin önemli soba üretim merkezlerinden Bursa’da 11 yılda 5 bin ihtiyaç sahibi aileye soba verdiklerini belirten Oda Başkanı Bedri Gülşen, "Bu sobaları dağıtıyoruz, ama vatandaşlarımız lodoslu havalarda zehirlenmesinler, sobanın içerisinde verdiğimiz kullanma kılavuzunu muhakkak okusunlar." uyarısı yaptı.

İrili ufaklı 35 soba imalatçısının faaliyet gösterdiği Bursa’da, Isıtıcı ve Sıhhi Tesisatçılar Odası'nın 11. geleneksel soba dağıtma töreni Yunus Emre Mahallesi’ndeki bir soba imalathanesinde gerçekleşti. Isıtıcı ve Sıhhi Tesisatçılar Odası'nın düzenlediği etkinlik kapsamında merkez Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer'in yanı sıra Orhaneli, Harmancık, Büyük Orhan ve Keles ilçeleri ile Somuncu Baba Vakfı'na başvuran yardıma muhtaç ailelere dağıtılmak üzere 315 soba verildi. Soba dağıtımını geleneksel hale getirdiklerini belirten Bursa Isıtıcı Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Bedri Gülşen şunları kaydetti: "Yardıma ihtiyacı olan ailelere soba yardımı yapıyoruz. Bursa’da yaklaşık 35 tane soba üreten firma var. Biz bu firmalarla ne kadar yardım yapabilecekleri konusunda görüşüyoruz. Sonra topladığımız bu sobaları belediyelerimize veriyoruz. Onlar da yardıma muhtaç kişilere ulaştırıyor."

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak ise, "Bu yardım 11 yıldır yapılıyor. Sanırım bu zaman içerisinde yaklaşık 5-6 bin soba dağıtıldı. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi. Dağıtım törenine katılan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de, “Bizde bu yardıma destek veriyoruz. Sobaları yardıma muhtaç vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Ama onlardan bazı şeylere dikkat edilmesini istiyoruz. Bursa lodoslu bir şehir ve bu havalarda soba yakılmasına dikkat edilmesini istiyoruz." diye konuştu.

'SOBA SÖNMEDEN KÖMÜR ATIP UYUMA, HAYATINI KURTAR'

Karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı soba kullanan vatandaşları uyaran Bursa Isıtıcı ve Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Bedri Gülşen şunları söyledi: "Vatandaşlarımız soba sönmeden içine bir poşet kömür atıyor ve sonra ağzını kapatıyor. Bu durum zehirlenmeye yol açıyor. İçindeki yakacak bittiği zaman kovayı tekrar değiştirip, yenisi konmalıdır. Birde bacaların temiz olunmasına dikkat edilmelidir. Aslında soba kimseyi zehirlemez."

Oda Başkanı Gülşen, soba fiyatlarının 80 ile 150 lira arasında değiştiğini de dile getirdi.

Konuşmaların ardından, hayırsever sobacı esnaflarının bağışladığı sobalar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak amacıyla, araçlara yüklenip yola çıktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.