Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Skandallar kraliçesi bile gözyaşlarına boğuldu!

Sultanbeyli'de Suriyeliler'in kaldığı evleri ziyaret eden Hollywood yıldızı Lindsay Lohan, gözyaşlarını tutamadı.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2016 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2016 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Skandallar kraliçesi bile gözyaşlarına boğuldu!
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Sultanbeyli'de Suriyeli sığınmacıları ziyaret eden Hollywood yıldızı Lindsay Lohan'ın çok etkilendiğini belirterek, "Suriyeli doktorların çalıştığı ve mültecilere hizmet veren Sultanbeyli'deki hastaneden çok etkilendi. Bir dahaki gelişinde bu hastanede bir gün çalışmak istediğini söyledi" dedi.

Amerikalı ünlü oyuncu Lindsay Lohan, Türkiye'ye gelerek Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın ile Sultanbeyli'de Suriyeliler için açılan hastaneye ziyaret etti. Hastanedeki görüşmelerin ardından Suriyeli bir aileye misafir olan Lohan, sığınmacılara hediyeler verdi. Suriyeli sığınmacıların hikayelerini dinleyen Lohan, gözyaşlarına hakim olamadı.

Türkiye'den ayrılmadan izlenimlerini sosyal medya hesabından paylaşan Lohan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık dile getirdiği "Dünya 5'ten büyüktür" ifadesini slogan olarak kullandı. Lohan, Türkiye'ye en kısa zamanda bir daha gelerek Suriyeli sığınmacılarla ilgili çalışmalarına devam etme sözü verdi.

Lindsay Lohan'a eşlik eden Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Boynukalın, ünlü oyuncunun ziyaretine ilişkin bilgi verdi.

Lohan'ın, Suriyeli ailelerin ve Türkiye'nin sığınmacılar için yaptığı fedakarlıklardan çok etkilendiğini dile getiren Boynukalın, "Hollywood yıldızı, gördükleri karşısında çok etkilendi. Ziyaret ettiği bir mültecinin hikayesini dinledikten sonra, evin mutfağına geçerek hüngür hüngür ağladı" dedi.

ÇOK ETKİLENDİ

Boynukalın, Lohan'ın Suriyeli sığınmacılar konusunda çalışma yapmak istediğini bir arkadaşından öğrendiğini ve kendisinden yardım talebinde bulunulduğunu aktararak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Onlarla görüştükten sonra Türkiye'nin Suriyeli mülteciler konusunda yaptıklarını anlattık. Ülke olarak 5 yıldan beri 3 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yaptığımızı ve her türlü destekte bulunduğumuzu ifade ederek farklı bir tablo görmeleri gerektiğini aktardık. Bunun üzerine bana 'ne yapabiliriz?" diye sordular. 'Madem bu kadar ilgilisiniz o zaman Sultanbeyli'de Suriyeli doktorların çalıştığı ve sadece mültecilere sağlık hizmeti veren bir hastane var. Önce burayı, sonra mültecilerin kaldıkları evleri ziyaret edelim. Buraları bir görün. Yaralıların durumuna ilişkin bilgi sahibi olun. Sonra evlerde Suriyelilerin hayat hikayelerine dinleyin' diye öneride bulunduk. Bunun üzerine söylediklerime 'tamam' dediler. Lohan'ın Suriyeli mülteci krizi konusunda çalışma yapma hususunda ciddi olduğunu gördük. Kendisine bazı görüşmeler yapması konusunda yardımcı olduk. Tabii bu görüşmelerin onun için çok duygusal geçtiğine de tanık olduk."

Önce hastanenin ziyaret edilerek doktorlarla görüşüldüğünü anlatan Boynukalın, şunları kaydetti:

"Bu görüşmenin ardından Lohan, 'bir dahaki geldiğimde bu hastanede bir gün çalışmak istiyorum' dedi. Kendisinin verdiği bilgiye göre, bir hafta-10 gün içinde tekrar Türkiye'ye gelecek. Hastane ziyaretinin ardından Sultanbeyli'de bir eve gittik. Halepli, iki bacağından yaralı bir beyefendinin evine misafir olduk. Lohan bu beyefendinin hikayesini dinledi. Tabii çok acıklı bir hikayesi var, Halepli misafirimizin. Bu evin durumunu, adamın halini, ailelerin ne şartlarda yaşadığına gördü. Hikayeyi dinledi ve mutfağa girdi, çıktı ve hüngür hüngür ağlamaya başladı. Gördüklerinden çok etkilendi."

'HER TÜRLÜ KATKIYI VEREBİLİRİZ'

Lohan'ın bir sonraki gelişinde çok farklı çalışmaları yürütmeye imkan sağlanabileceğini dile getiren Boynukalın, "Sınırın öbür tarafına geçmek dahil her şey olabilir. Eğer bir mülteci krizinden bahsediyorsak ana kaynağına inmeden, o topraklara dokunmadan meseleyi anlamak mümkün değil. Bizden bir yardım istendi, elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık. Sonrasından da elimizden geldiğince her türlü katkıyı verebiliriz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.