Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Skandalın ardından bakanlık harekete geçti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Antalya'daki yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara hizmet veren özel bakım merkezi ile ilgili ortaya çıkan görüntüler üzerine soruşturma başlatılması talimatı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2016 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 21:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Skandalın ardından bakanlık harekete geçti
Bakan Kaya, Antalya'da bir özel yaşlı ve hasta bakımevinde kalan yaşlıların vücutlarında yatak yarası oluşmuş görüntülerinin basına yansıması üzerine konu hakkında derhal soruşturma başlatılmasını istedi.

Bakım merkezinde kalan yaşlıların durumlarının ve bakım merkezine yönelik iddiaların tüm detaylarıyla araştırılacağı, açılan soruşturma çerçevesinde incelemelerin sürdüğü bilgisi edinildi.

VALİ İNCELEME YAPTI

Yaşlılara kötü muamelede bulunulduğu ve kötü şartlarda hizmet verildiği iddia edilen özel huzurevinde, Antalya Vali Yardımcısı Baştürk ve beraberindeki görevliler incelemede bulundu.

Vali Münir Karaloğlu'nun talimatı üzerine Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan beraberindeki görevliler, Konyaaltı ilçesindeki huzurevine geldi.

İçeride uzun süre kalan Vali Yardımcısı Baştürk ve beraberindekilerin yaşlılar ile görüştüğü ve incelemelerde bulunduğu öğrenildi.

İncelemeler sürerken, bir yaşlının tekerlekli sandalye ile huzurevinden çıkartılarak yakınlardaki bir parka götürüldüğü dikkati çekti. Gazetecilerin bu durumu görüntülemesi üzerine yaşlı adam yeniden huzurevine götürüldü.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapmayan Baştürk'ün hazırlanan raporu Vali Karaloğlu'na sunacağı ve konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapılacağı belirtildi.

Cep telefonuyla huzurevinde çekildiği iddia edilen görüntülerde vücudunda yaralar olan bazı yaşlıların yaralarını ve yatağını karıncaların sardığı kaydedilmişti. Bu görüntülerin bazı basın yayın organlarında yer alması üzerine vatandaşlar bu duruma tepki göstermişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.