Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivil toplum kuruluşları Sarısülük davası için adliye önünde toplandı

Ankara’daki Gezi Parkı olaylarına destek eyleminde polis kurşunuyla öldüğü iddia edilen Ethem Sarısülük’ün ikinci duruşması başladı. Sarısülük'ün ailesine destek veren sivil toplum kuruluşları da adliye önünde toplandı.Türkiye’nin...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’daki Gezi Parkı olaylarına destek eyleminde polis kurşunuyla öldüğü iddia edilen Ethem Sarısülük’ün ikinci duruşması başladı. Sarısülük'ün ailesine destek veren sivil toplum kuruluşları da adliye önünde toplandı.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sivil toplum kuruluşları davayı izlemek için Ankara Adliyesi önünde bir araya geldi. Ethem Sarısülük maskeleri takan grup üyeleri, ‘Ethem Sarısülük ölümsüzdür’, ‘Hepimiz Ethem’iz öldürmekle bitmeyiz’ sloganları attı. Ethem Sarısülük’ün annesi ve kardeşleri de davaya katılmak için sabah saatlerinde buraya geldi. Davayı izlemek isteyenler adliyedeki arama noktasından geçip, duruşma salonuna gitti. Davaya, ayrıca CHP milletvekilleri Aylin Nazlı Aka, Hüseyin Aygün, İlhan Cihaner ve Sezgin Tanrıkulu da destek için geldi. Vekiller, davayı izlemek üzere içeri girdi.

Dava nedeniyle emniyet güçleri adliye önünde yoğun güvenlik önlemi aldı. Adliye içinde de güvenlik önlemi alınması dikkat çekti. Duruşma başlarken, dışarıda protesto gösterileri yapılıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.