Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivas'ta Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyet'in ilanının 90. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da coşkuyla kutlandı. Tören geçişi yapan asker ve gaziler büyük alkış aldı. Tören, Valilikte tebriklerin kabulü ile başladı. Burada Vali Vekili Ömer Kalaylı,...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas'ta Cumhuriyet coşkusu
Cumhuriyet'in ilanının 90. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da coşkuyla kutlandı. Tören geçişi yapan asker ve gaziler büyük alkış aldı.

Tören, Valilikte tebriklerin kabulü ile başladı. Burada Vali Vekili Ömer Kalaylı, Garnizon Komutanı Fatih Celaleddin Sağır ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, il protokolünün tebriklerini kabul etti. Daha sonra program Atatürk Kongre ve Etnoğrafya Müzesi önünde devam etti. Burada Vali Vekili Ömer Kalaylı, Garnizon Komutanı Sağır ve Belediye Başkanı Ürgüp tören alanında bulunan vatandaşların bayramını kutladı.

"SİVASLILAR CUMHURİYET'E DAHA GÜÇLÜ BİR İNANÇLA SAHİP ÇIKIYOR"

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Veli Vekili Kalaylı, Türk milletinin kurtuluşunun ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu hazırlayan kararların verildiği Sivas’ta Cumhuriyet Bayramlarının daha bir anlam ve önem ifade ettiğini belirtti. Kalaylı, şöyle konuştu: “Büyük Önder'in her zaman övgüyle bahsettiği Sivas, Cumhuriyet'in ilanına giden yolda hiçbir fedakarlıktan kaçınmamış ve Atatürk’ün güvenine her zaman layık olmuştur. Bundan 90 yıl önce büyük bir inançla bağlandıkları Cumhuriyet'e Sivaslılar daha güçlü bir inançla sahip çıkmaktadırlar.”

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve halk oyunları gösterisinin ardından Avrupa ve dünya şampiyonu sporcular Wus-hu gösterisi sundu. Kutlamalar tören geçişi ile sona erdi. Geçiş sırasında askerler, gaziler ve atlı polis birliği büyük alkış aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.