Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sırrı Sakık: Barış sağlanmazsa Muş’un nüfusu 2023 yılında yarı yarıya düşecek

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Muş ve Ağrı’nın Türkiye’nin en yoksul iki ili olduğunu belirterek TUİK’in araştırmasına göre eğer barış sağlanmazsa Muş'un nüfusunun 2023 yılında yarı yarıya düşeceğini söyledi.Muş’ta...

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2015 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2015 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sırrı Sakık: Barış sağlanmazsa Muş’un nüfusu 2023 yılında yarı yarıya düşecek
Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Muş ve Ağrı’nın Türkiye’nin en yoksul iki ili olduğunu belirterek TUİK’in araştırmasına göre eğer barış sağlanmazsa Muş'un nüfusunun 2023 yılında yarı yarıya düşeceğini söyledi.

Muş’ta düzenlenen ‘Ekonominin yıldızları ödül töreni’ programına katılan Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Muş’un Milletvekili sayısının 4’ten 3’e düştüğünü belirtti. Muş’ta yoksulluğun göçe neden olduğunu ifade eden Sakık, şunları söyledi: “Bu topraklarda sermayenin yeşerebilmesi için, sermayenin buralarda kök salması için, bu topraklarda barışın ve kardeşliğin egemen olması gerekir. Bu proje hayata geçerse emin olun sadece Muş değil, sadece Ağrı değil, yoksul kentler değil Türkiye çağ atlayacak. Ortadoğu’da bir model ülke olacağız. Bu topraklar sadece Türklere ait toprak değil. Hepimizin farklı kimlikleri, farklı inançları var. Hepimizin bu topraklarda bu inançları, bu kimlikleri hayat bulması gerekir. Hiç birimiz kimsenin dinine müdahale etmemeliyiz. Türk, Kürt, Çerkez, Abaza bu kimlikler arasında ayrımcı olmamalıyız. Bakınız bu topraklar, kavim Anadolu halklarının yaşadığı topraklardır. Benim çocukluğum burada Çerkezlerle, Çaçanlarla, Karadeniz’den gelenlerle, Ermenilerle bir arada yaşadık. Eğer bu topraklarda bu alanı açabilirsek inanın ki sermaye de gelir, emin olun ki Türkiye’nin ekonomisi savaşa gitmez.”

'BİZ 30 YILLIK KAVGADAN BURALARA GELDİK'

Ekonominin büyük kısmının dağlara bombalar olarak yağdığını kaydeden Sakık, “İşte bugün bu topraklarda bir barış iklimi var. Benim Ağrı yolculuğumun tek nedeni, Kürtlerin isyanının adresi dağlar değil, demokratik siyaset olsun diye Ağrı’ya gittim. Ben Muş’tan çıkıp gittiğimde 3 dönem buradan vekil seçildim. Bir gün partimin ihtiyacı oldu Adana’dan vekil seçildim, Ağrı’ya gittim. Bu seçimlerde barış için bana bir görev düşerse, çare yoksa ben yine yollardayım. Ama yüreğim yine sizlerle bu kentte olacak. Eğer bu veriler doğru olmuş olsaydı bu kentten göç olmazdı. Kentimizin dört tane milletvekili vardı, dünkü sayıda ne yazık ki Muş ilimiz bir milletvekili kaybetti. Nedir yoksulluktur, nedir göçtür. Bu topraklarda insanlar göçe zorlanırsa, eğer buralardan giderse ki TUİK’in araştırması var, eğer barış sağlanmazsa Muş’un nüfusu 2023 yılında yarı yarıya düşecek. Ağrı’nın nüfusu yarı yarıya düşecek” dedi.

Türkiye’nin en yoksul illerinin Ağrı ve Muş olduğunun altını çizen Sakık, “Gittiğim her yerde görüyorum yoksulluk orada metrekare başına o kadar çok yoksulluk düşüyor ki, orada o kadar çok açlık ve sefalet var ki, Türkiye’nin en yoksul iki ili biri Ağrı biri Muş. Orada Ortaçağ yaşanıyor. İşte bize bu zulmü uyguladılar. Bize bu zulüm politikalarını uyguladıkları için bu topraklarda hiçbir şey yeşermedi, sadece acılarımız yeşerdi. Bu topraklarda bir tek askerin, bir tek polisin, bir tek gerillanın burnunun kanamaması için hepimizin birlik olması gerekir. Başkanımızdan bir talebimiz var. En yoksul iki ilimiz biri Muş sonra Ağrı’ya ya kadın sığınma evi ya da kültür evi istiyoruz. Başbakanım hem Muş Belediyesi olarak, hem Ağrı Belediyesi olarak sizden talebimizdir” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.