Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şırnak'taki seçim kavgası HDP köyden ayrıldıktan sonra çıkmış

Şırnak'ın İdil ilçesinde iki kişinin hayatını kaybettiği seçim kavgasının HDP heyetinin köyden ayrıldıktan sonra çıktığı belirtildi. Bazı köylülerin HDP'ye tepki göstererek köyden çıkmalarını istemesi üzerine çıkan tartışmanın,...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 21:26
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 21:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak'ın İdil ilçesinde iki kişinin hayatını kaybettiği seçim kavgasının HDP heyetinin köyden ayrıldıktan sonra çıktığı belirtildi. Bazı köylülerin HDP'ye tepki göstererek köyden çıkmalarını istemesi üzerine çıkan tartışmanın, HDP'lilerin köyden ayrılmasının ardından çatışmaya dönüştüğü ileri sürüldü.

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, "Seçim çalışması örgüt propagandasına başlayınca, HDP propagandası, köylüler bundan rahatsız oluyor ve köyden çıkmalarını istiyorlar. Bunun üzerine bir tartışma çıkıyor. Bu tartışmada kin ve nefretle dolan PKK ve KCK'lı şahıs evinde silahı alıp kalabalığı tarıyor. Siz nasıl HDP'lileri köyden çıkarırsınız diye. Buna vahşet denir. Kesinlikle HDP'lilere yönelik hiçbir silahlı cevap verme girişimi dahi yoktur. Maalesef iki kardeşimiz İdil ve Cizre teşkilatı üyesi kardeşlerimiz şehit oldu" diye konuştu.

Her partinin her yerde çalışma yapmaya hakkının olduğunu belirten Yılmaz, "İdil'de de o Xanike'de de gidip çalışma yapacaklardır. Her partinin bu ülkenin her köyünde her yerleşim yerinde siyasi parti çalışması yapmaya hakkı vardır ve olmalıdır. Ama daha önce 90'lı yıllarda dahi örgütün silahla dahi giremediği Xanike gibi bir köyde seçim ve parti çalışmasıyla gidip orada örgüt propagandası ve örgütsel çalışma yapıp halkı tehdit ve tahrik etmek parti çalışması değildir" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın hayatını kaybeden ailelere başsağlığı dileğinde bulunduğunun hatırlatılması üzerine Yılmaz, "O zaman gereğini yapılmalıdır. Bu tür olayların yaşanmaması için onlar ne yapılması gerektiğini çok iyi biliyorlar. Yoksa kendi kitlelerini kin ve nefretle doldurmasınlar. Kürdistan'ın iç barışa ihtiyacı var. Bu sağlanmalıdır. Kendi içlerindeki MİT artıklarını temizlemeleri lazım. İstihbarat ile iş tutmaktan vazgeçmeleri gerekiyor. Kürdistan'da tek başlarına hiçbir zaman hakim olamayacaklardır, bizimle birlikte yaşayacaklar ve öğreneceklerdir. bunun için çalışsınlar. Kürtler arası iç barışa hizmet etsinler." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.