Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şirinevler Meydanı'nda barış eylemi

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyesi bir grup, Şirinevler Meydanı'nda barış için ses çıkartma eylemi yaptı. Açıklama ve oturma eylemi yapan grubun dağılımı sırasında polis ile grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Savaşı...

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2015 20:14
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2015 20:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şirinevler Meydanı'nda barış eylemi
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyesi bir grup, Şirinevler Meydanı'nda barış için ses çıkartma eylemi yaptı. Açıklama ve oturma eylemi yapan grubun dağılımı sırasında polis ile grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Savaşı seslerini yüksekleterek protesto etmek isteyen HDK üyeleri, 16.00 sıralarında Şirinevler Meydanı'nda toplanıp basın açıklaması yaptı. "Size savaş yaptırtmayacağız. Kürt halk önderi'ni özgürleştireceğiz", "AKP'nin kirli politikalarına karşı halklar serhıldana" yazılı pankartlar açan grup, üzerinde "Savaşı değil barışı haykıralım", "Savaş yanlısı medya hesap verecek", "Bakan çocukları askere" yazılı dövizler taşıdı.

"Savaşa hayır barış hemen şimdi", "AKP şaşırma sabrımızı taşırma", "Katil devlet hesap verecek", "Kadınlar savaş istemiyor" sloganlarının atıldığı eylemde, açıklama öncesi grup bir süre oturma eylemi yaptı. Grup adına yapılan açıklamada, barışın sesini tüm dünyaya duyurmak için dayanışma ve işbirliği çağrısı yapıldı.

Açıklama sonrası bir süre daha oturma eylemi yapan grup, daha sonra Mahmutbey Caddesi'ne doğru yürümek istedi. Kısa süreli yürüyüş, polis engeliyle karşılaştı. Polisin sözlü ikazı üzerine, gruptakilerin taşıdığı pankart ve dövizler toplandı. Kısa süreli gerilim sonrası grup olaysız dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.