Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sınırda askere ateş edildi

Türk askerinin Suriye sınırında ikaz ettiği grup, ateşle karşılık verdi. Kaçakçı olduğu ileri sürülen grubun ateşine Türk askeri de ateşle karşılık vermesi üzerine grup kaçtı.Suriye sınırında kaçakçılık hareketliliği devam...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk askerinin Suriye sınırında ikaz ettiği grup, ateşle karşılık verdi. Kaçakçı olduğu ileri sürülen grubun ateşine Türk askeri de ateşle karşılık vermesi üzerine grup kaçtı.

Suriye sınırında kaçakçılık hareketliliği devam ediyor. Dün Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi sınırına yaklaşan 20 kişilik bir grup, Türk askeri tarafından düdük ve havaya ateş açılarak ikaz edildi. Bunun üzerine grubun Türk askerine ateş açtığı belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, askere ateş açan gruba anında karşılık verildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamada olayla ilgili şu ifadelere yer verildi: “3. Hudut Alay Komutanlığı (Suruç/Şanlıurfa) Kaya Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde saat 22.15 sularında, Suriye tarafından 20 kişilik bir grup Türkiye istikametine ilerlemiş ve söz konusu gruptan 8 kişi mayınlı sahayı geçerek tel engele yaklaşmıştır. Diğer 12 kişilik grup ise Suriye tarafında demiryolu üzerinde beklemeye devam etmiştir. Hudutta görevli unsurlarımız tarafından tel engele yaklaşan 8 kişilik gruba sesle, düdükle ve havaya ateş açmak sureti ile ikazda bulunulmuştur. Bu sırada, Suriye tarafındaki demiryolunda bekleyen 12 kişilik grup tarafından, unsurlarımıza hafif silah ile 9-10 el ateş açılmış, açılan ateşe makineli tüfek ve piyade tüfeği ile ateşle karşılık verilmiştir. Bu durum üzerine, söz konusu grup, Suriye istikametine kaçarak bölgeden uzaklaşmıştır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.