Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sınır ötesine yeni tezkere

Kuzey ırak'a operasyon yeniden gündemde... Pakette Suriye de var...

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sınır ötesine yeni tezkere
Kuzey ırak'a operasyon yeniden gündemde... Pakette Suriye de var...
Hükümet, Suriye ve Kuzey Irak’a yönelik sınır ötesi operasyon tezkeresinin süresinin bir yıl daha uzatılmasını isteyecek.

 AK Parti’nin mecliste “yaz mesaisi” yapılması konusundaki kararı netlik kazanırken, hükümet de, tatil öncesinde sınır ötesi operasyon tezkeresinin süresinin bir yıl uzatılması için TBMM’den yeniden yetki isteyecek.

Suriye ve Kuzey Irak’a TSK unsurlarının sınır ötesi operasyon yapmasını öngören hükümet tezkeresi geçen yıl 3 Eylül’de çıkarılmış ve süresinin 2 Ekim’den itibaren bir yıl daha uzatılması istenmişti. Bu yıl da yine aynı şekilde süresi 2 Ekim 2016 tarihinde dolacak sınır ötesi operasyon tezkeresinin süresinin bir yıl daha uzatılması için TBMM tatile girmeden adım atılacak. AK Parti Grubu yönetiminin meclis takvimi planına göre, TBMM Genel Kurulu, önümüzdeki hafta yeni yargı paketi, terör operasyonlarına katılan askerlere hukuki güvence getiren tasarı ile 30 yıldan fazla çalışan emeklilere ek ikramiye ödenmesini öngören tasarıyı görüşecek.

Bu üç tasarının yasalaşması durumunda Meclis 12 Temmuz’a kadar tatile girecek. 12 Temmuz’dan itibaren çalışmalara devam etme kararı alınacak TBMM’de şu ana kadar madde sayısının 200’e yaklaştığı bir torba yasanın gündeme geleceği belirtiliyor. Süresi 5 Eylül’de dolacak Lübnan’daki UNIFIL harekatına TSK unsurlarının katılımı ile yine süresi 2 Ekim’de dolacak TSK unsurlarının Suriye ve Kuzey Irak’ta sınır ötesi operasyon yapmasını öngören tezkereler de gündeme getirilecek. AK Parti, tezkereler için meclisin olağanüstü toplantı yapması yerine tatil öncesi tezkere sürelerinin bir yıl daha uzatılmasını hedefliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.