Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sinemacılar Atatürk anıtına çelenk koydu

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'ne katılan sanatçılar Atatürk anıtına çelenk koydu.Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve festival kapsamında Adana'da bulunan sanatçılardan...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sinemacılar Atatürk anıtına çelenk koydu
Adana Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'ne katılan sanatçılar Atatürk anıtına çelenk koydu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve festival kapsamında Adana'da bulunan sanatçılardan bir kısmı, Atatürk Parkı'ndaki Atatürk anıtı önünde, hayatını kaybeden sinema sanatçıları anısına saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okundu. Hüseyin Sözlü ve Türk sinemasının duayenlerinden Eşref Kolçak Büyükşehir Belediyesi adına, sanatçılar Tijen Par ve Yusuf Sezgin de Türk sineması adına anıta çelenk sundu.

Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı'nın bazı şarkıları seslendirdiği etkinliğin ardından konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, Türk sinemasının 100 yıl teması ile sinemaya emek veren Türk halkının gönlünde yer tutmuş sanatçıları davet ettiklerini belirtti. Sözlü, “Altın Koza, Türkiye’nin en önemli festivallerinden biri olmaktan öte, gelecek yıl uluslararası film yarışması için koyacağımız ödüller ve yapacağımız hazırlıklarla dünyanın çok yakından takip ettiği bir sanat, sinema festivali olarak Adana’nın adını daha ötelere taşıyacaktır.” dedi.

Ünlü oyuncu Eşref Kolçak ise 100 yıldır sinema sanatçılarının ne devletten ne de hükümetlerden bir destek almadığını belirterek, “Sinemamız 100 yaşında. Bunun 70 yılını çalışan bir insanım. Bugün ayaktaysam değerli seyircilerin sevgisi sayesinde. Ne yazık ki ne devletten ne de hükümetlerden hiçbir zaman destek görmedik. Bu sevgi devam ettiği zaman biz hep karşınızda olacağız.“ diye konuştu.

Sinemanın duayenlerinden Yılmaz Köksal ise Çukurova’nın Türk sinemasının aort damarı olduğunu söyledi. Köksal, “60’lı, 70’li yıllarda sinema için birçok bölge vardı. Bunların içinde bizi ayakta tutan ‘film yapın’ diye maddi manevi destek veren Adana’ya vefa borcu için buradayız. Ben de 100 yılın 50 yılını çalıştım. Bu gururu bana yaşatan seyircilerimize teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Adanalı sanatçı Yılmaz Güney’in kardeşi Yaşar Tütün de ilk defa, Altın Koza Film Festivali'ni, ağabeyi Yılmaz Güney’in düzenlemek için çalışma başlattığını, bu festivalin temel taşlarını oluşturduğunu aktardı. Tütün, “Bu yıl 21.'si düzenlenen festivalde Yılmaz Güney’e gerekli önem verilip verilmediği tartışılır. Ancak Başkan Hüseyin Sözlü bize Yılmaz Güney’e verilmeyen değerin kendi dönemlerinde verileceğini söyledi. Kendisine inanıyoruz güveniyoruz.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.