Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Silifke'de nar hasadı başladı

Mersin'in Silifke ilçesindeki Göksu Vadisi köylerinde üretilen ve Tarım Bakanlığı tarafından tescillenen Keben narının hasadına başlandı. Kilosunun 30 kuruşa kadar düşmesi nedeniyle hasat edilen narların yatağa alınıp, birkaç ay sonra...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Silifke'de nar hasadı başladı

Mersin'in Silifke ilçesindeki Göksu Vadisi köylerinde üretilen ve Tarım Bakanlığı tarafından tescillenen Keben narının hasadına başlandı.

Kilosunun 30 kuruşa kadar düşmesi nedeniyle hasat edilen narların yatağa alınıp, birkaç ay sonra 1.5-2 liradan satılması hedefleniyor.

Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı ve nar üreticisi Mustafa Göktaş, yaklaşık 3 bin dönüm bahçeden 4 bin ton civarında nar hasadının yapılacağını kaydetti.

Bu yıl nar fiyatlarının çok düşük olduğunu ve bunun hicaz narının ülke genelinde yaygın bir şekilde üretilmesinden kaynaklandığını ifade eden Göktaş, "Hicaz narı hasadı devam ediyor ve şuanda kilosu 30 kuruştan alınıyor. Fiyatlar düşük olduğu için üreticilerimiz hasat ettiği narı yatağa alıp soğuk hava depolarında bir süre beklettikten sonra kilosunu 1.5-2 liradan satmayı hedefliyor." dedi.

Göksu Vadisi köylerinde yetiştirilen Keben narının ağırlığının 2 kiloya kadar ulaştığını vurgulayan Göktaş, ayrı bir aroma özelliğine sahip olduğunu, görünüşü, tadının güzelliği nedeniyle genelde sofralık olarak rağbet gördüğünü söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.