Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Şike'nin 'Fuatavni'siydi! Kimliği belli oldu...

FETÖ’nün Balyoz, Ergenekon ve Şike soruşturmaları sürecinde kullandığı ‘Dönemin Fuat Avni’si’ Rauf Atilla Polat’ın kimliği deşifre oldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2016 07:55
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2016 07:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Şike'nin 'Fuatavni'siydi! Kimliği belli oldu...
2011 yılına kadar bir internet sitesinde köşe yazarlığı yapan Polat’ın, FETÖ’nün eski emniyet imamı ‘Kozanlı’ olarak adlandırılan firari Osman Hilmi Özdil’in adamı olduğu ortaya çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekillerinden Fuzuli Aydoğdu tarafından yürütülen Şikede kumpas iddialarıyla ilgili soruşturma tamamlandı. Aydoğdu'nun yürüttüğü soruşturma dosyasında Şike soruşturmasının gerçekleştiği süre zarfında FETÖ'nün o dönemki Fuatavni'si de yer aldı. 2011 yılına kadar 'haberx.com' adlı sitede köşe yazıları yazan Rauf Atilla Polat'ın ismi soruşturma dosyasında 'Dönemin Fuat Avni'si' olarak geçiyor. Savcılık ve emniyet tarafından ayrıntılı bir şekilde araştırılan Polat'ın meslek yüksek okulu mezunu olduğu, sabit bir ikametgahının olmadığı, düzenli bir işi ve köşe yazılarında yer alan yazıları yazabilecek kapasiteye sahip olmadığı tespit edilirken, Polat'ın internet sitesinde kullandığı fotoğrafı soruşturma dosyasında yer aldı.

KOZANLI MI KULLANIYOR

Polat'ın FETÖ'nün firari emniyet imamlarından Kozanlı Ömer olarak bilinen Osman Hilmi Özdil'in yanında bulunan bir şahıs olduğu belirlenirken, Kasım 2015 tarihinde yurt dışına çıktığı ve halen Türkiye'ye dönüş yapmadığı belirlendi. Savcılık, bir internet sitesindeki yazıları Rauf Atilla Polat'ın bizzat yazmadığı, kimliği ve isminin FETÖ'nün eski emniyet imamı 'Kozanlı Ömer' lakaplı Osman Hilmi Özdil tarafından müstear isim olarak kullanılabileceği ihtimalini değerlendirmeye aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.