Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siirt'te iki okul molotoflu saldırıyla yakıldı, bir okulun bayrağı indirildi

Siirt, Kürtçe eğitim için açılan okulların kapatılmasını bahane eden bir grup örgüt üyesi, Merkeze bağlı Doluharman ile Tuzkuyusu köylerindeki okulları molotofla ateşe verdi. İnkapı köyündeki okulun da bayrağı indirildi.Edinilen bilgilere...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2014 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2014 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siirt'te iki okul molotoflu saldırıyla yakıldı, bir okulun bayrağı indirildi
Siirt, Kürtçe eğitim için açılan okulların kapatılmasını bahane eden bir grup örgüt üyesi, Merkeze bağlı Doluharman ile Tuzkuyusu köylerindeki okulları molotofla ateşe verdi. İnkapı köyündeki okulun da bayrağı indirildi.

Edinilen bilgilere olay dün akşam saat 19.00 sularında meydana geldi. Merkeze bağlı Doluharman köyünde ilk ve ortaokulunu basan göstericiler öğretmen evine ve okula molotof attı. Durumu fark eden bir vatandaşın yetkililere haber vermesiyle okul söndürülürken, örgüt yandaşları da gece karanlığında izlerini kaybettirdi. Okulun öğretmen evinde büyük çaplı hasar meydana gelirken, eğitime de geçici süreyle ara verildi.

Ayrıca, aynı güzergahta yaklaşık 5 kilometre ötedeki Tuzkuyusu köyünde bulunan okula da molotof atan örgüt üyeleri, aynı gece Merkeze bağlı İnkapı köyünde bulunan okulun bayrağını da indirerek gecenin karanlığında izlerini kaybettirdi.

Siirt’te iki okulun molotofla yakılması ve bir okulun Türk bayrağının indirilmesi nedeniyle birçok veli çocuklarını okula göndermedi. Okullarda güvenlik güçlerinin bulunmaması ise dikkat çekti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.