Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sevilay öğretmen, kabri başında anıldı

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda, 15 yaşındaki öğrencisi H.K. tarafından görevi başında bıçaklanarak şehit edilen fen ve teknoloji öğretmeni Rabia Sevilay Durukan, Öğretmenler Günü'nde mezarı başında...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sevilay öğretmen, kabri başında anıldı
İzmir'in Karabağlar ilçesindeki Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda, 15 yaşındaki öğrencisi H.K. tarafından görevi başında bıçaklanarak şehit edilen fen ve teknoloji öğretmeni Rabia Sevilay Durukan, Öğretmenler Günü'nde mezarı başında meslektaşları tarafından anıldı. Buca Mezarlığı'nda buluşan Türk Eğitim Sen İzmir 3 Nolu Şube üyeleri, eşi Hüseyin Durukan ve kızı İlkgül Durukan dualarla şehit öğretmeni yâd etti.

Sendika adına yapılan açıklamada, “İlim meşalesini, irfan bayrağını taşırken şehit olan Sevilay öğretmenimizi anıyoruz. Ruhun şad olsun. Sana olan duygularımızı arz etmek istiyoruz. Yüce Allah ayeti kerimede ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler. Fakat siz hissedemezsiniz’ diyor. Biliyoruz ki sen bizimle birliktesin. Ve sevenlerinin kalplerinde dünya durdukça yaşayacaksın. Sevilay öğretmenim, seninde Öğretmenler Günün kutlu olsun. Bizler öğretmenlik mesleğinin fanilik içinde var olmak olduğunu bilincindeyiz. Senin taşıdığın irfan mücadelesini söndürmeyeceğiz. Şu gök kubbede hoş bir seda bırakmanı unutturmayacağız. Kalbinin bir köşesini evinde bırakarak başkalarını çocuklarını büyük bir emekle, özveriyle ve en çok sevgiyle eğiten, sabah okula giderken arkasında çığlıklar atan bebeğinin yüreğinde açtığı derin yaraya, okuldaki çocukların sevgisini merhem yapmaya çalışırken şehadet şerbetini içen Sevilay öğretmenim senin de Öğretmenler Günün kutlu olsun. Öz anne ve babalarının yapmadığı iltifatla öğrencilerini seven, koruyan ve kollayan ama karşılığını nankörlük olarak alan Sevilay öğretmenim, seninde Öğretmenler Günün kutlu olsun.” denildi.

Türk Eğitim Sen İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Andan Sarısayın, Rabia Seviyal Durukan için yaptıkları çalışma sonunda şehitlik statüsünün verildiğini hatırlattı. Sarısayın, şimdi de şehit edildiği Karabağlar ilçesinde bir okula eğitim şehidi olarak adının verilmesini istedi. Konuşmaların bitiminde şehit öğretmenin ruhuna dua ve salavatlar okunarak hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.