Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sertel: Abdi İpekçi gazeteciliği daima var olacaktır

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atila Sertel, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi’nin katledilişinin 36. yıl dönümü nedeniyle anma mesajı yayımladı. Basın ahlak ilkelerinin yılmaz savunucusu ve uygulayıcısı...

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2015 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2015 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atila Sertel, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi’nin katledilişinin 36. yıl dönümü nedeniyle anma mesajı yayımladı.

Basın ahlak ilkelerinin yılmaz savunucusu ve uygulayıcısı Abdi İpekçi’yi saygı ve özlemle andıklarını belirten Sertel, şunları söyledi: “Abdi İpekçi gazeteciliği, halkın yararına gazetecilik yapmaktır. Halkı bilgilendirme amacı güder. Abdi İpekçi gazeteciliğinde, gazeteci halktan yana taraftır. Bugün gazetecilik mesleği, ciddi derecede güven erozyonuna uğramış olsa da Abdi İpekçi gazeteciliği daima var olacaktır. Genç kuşaklar tarafından Abdi İpekçi gazeteciliğinin dirençle korunacağına inanıyorum. Çünkü direnmek, meslek etik ve ahlakından ödün vermemek Abdi İpekçi gazeteciliğinin temelinde vardır. Canları pahasına toplumu aydınlatma mücadelesinden vazgeçmeyen aydınlarımıza, gazetecilerimize karşı borcumuzu ödemek istiyorsak, onların fikirlerini yaşatmalı ve toplumun geneline yaymalıyız. Onları katleden karanlık güçler tamamen ortaya çıkartılana ve onların fikirleri iktidara gelene kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bu duygularla duayen gazeteci Abdi İpekçi’yi aramızdan ayrılışının 36'ncı yılında saygı ve özlemle anıyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.