Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şeker: Bank Asya'ya el konulması, dehşet verici bir hukuksuzluk süreci

Bank Asya'ya Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulmasına siyaset ve hukuk çevrelerinden tepkiler yükseliyor. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, mantıklı hiçbir gerekçenin olmadığını söylerken, MHP Gaziantep milletvekili...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2015 20:41
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2015 20:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bank Asya'ya Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulmasına siyaset ve hukuk çevrelerinden tepkiler yükseliyor. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, mantıklı hiçbir gerekçenin olmadığını söylerken, MHP Gaziantep milletvekili adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ da olayı dehşet verici bir hukuksuzluk süreci olarak nitelendirdi. Gaziantep Baro Başkanı Avukat Bektaş Şarklı ise sorumluların günü geldiğinde hukuk önünde hesap vereceğini belirtti.

Bank Asya'ya yönelik el koyma operasyonuna ilişkin olarak konuşan MHP Gaziantep milletvekili adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, “Mülkiyet hakkının gasp edilmesi modern devletin sona ermesi anlamını taşır. Türkiye ne yazık ki böyle bir süreci şimdi çok açık bir şekilde yaşıyor. Bunu yapan yarın insanların arsalarına da el koyar, tapulu evlerine de el koyar. Bunun bir sonu yok. Bu dehşet verici yeni bir hukuksuzluk süreci diye düşünüyporum. Ama adım adım geliştiğini ve bu noktaya geleceğini de gördük. Bakalım bunu ne takip edecek?” değerlendirmesinde bulundu.

“ORDUNUN YÖNETİME EL KOYMASI GİBİ”

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ise buradaki amacın banka ortaklarını ve burada parası olanları mağdur duruma düşürmek olduğunu ifade etti. Şeker, “TMSF'ye devrederken şu ibareyi koymuşlar. Buradan doğacak zararların ortaktan teminine... Zararı yapan sensin. Baştan beri aleyhine konuşuyor, bankayı itibarsızlaştırıyorsun. Dolayısıyla bu banka zaten zarara uğramış durumda. Sen el koyduktan sonra daha çok uğradı. Bunu neden ortaklarından tahsil ediyorsun? Madem öyle, sen o günden beri bankayı doğru işlettiysen, doğru işlem yaptıysan zarar etmesi mümkün değil. Zarar ettiysen bunda senin parmağın var.” ifadelerini kullandı. Mudilerin ve ortakların TMSF ile BDDK'ya dava açması taraftarı olduğunu aktaran Şeker, “Mantıklı bir bir gerekçe yok. Ortak yapısıyla ilgili saçma sapan bir ifade var. Ama bunun sonucunda hem türkiye ekonomisi bundan etkilenecek, hem de işin kötü tarafı tasarruf sahipleri etkilenecek. Yabancı yatırımcı ülkeye gelir mi? Bu ülkede bankaya el koyma diye bir şey var. Ordunun yönetime el koyması gibi bankaya el koyma da ciddi ve sıkıntılı bir iş.” şeklinde konuştu.

“EL KOYANLAR HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEK”

Gaziantep Baro Başkanı Avukat Bektaş Şarklı da olayın siyasi bir karar olduğunu vurgulayarak, “Bu banka kar da açıklamış bir banka. Karar tamamen siyasi. Cumhurbaşkanı ve başbakanın emirleriyle paralel denilen operasyonun parçası. El koyma kararı bankayla iş yapan bütün insanları mağdur etmiştir. Yarın öbür gün bu el koyanların hukuki anlamda sorumlulukları olacak. O gün geldiğinde herkes hesabını verecek.” değerlendirmesinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.