Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit babası: Sizden özellikle istirhamım uçakları değiştirin

Konya’da düşen uçakta şehit olan Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın babası Hayri Tanış, Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a dert yandı. Tanış, "Sayın Bakanım sizden özellikle istirhamım uçakları değiştirin, uçan tabutlar. Ben...

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şehit babası: Sizden özellikle istirhamım uçakları değiştirin
Konya’da düşen uçakta şehit olan Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın babası Hayri Tanış, Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a dert yandı. Tanış, "Sayın Bakanım sizden özellikle istirhamım uçakları değiştirin, uçan tabutlar. Ben yandım başkaları yanmasın. Savunma olmazsa devlet olmaz.” dedi.

Konya’da uçağının düşmesi sonucu şehit olan pilotlardan Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış için Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törende taziyeleri kabul eden şehit pilotun babası Hayri Tanış, yanına taziye için gelen Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a dert yandı. Tanış, "Yavrum yaktın beni, kuzum yaktın beni. Sayın Bakanım sizden özellikle istirhamım uçakları değiştirin, uçan tabutlar. Ben yandım başkaları yanmasın. Savunma olmazsa devlet olmaz. Savunma güçlü olacak. Ne yaparsanız yapın düzeltin. Biz yandık başka ocaklar yanmasın. Bizim ocağımız söndü başkalarının ocağı yanmasın. Yavrum gökyüzünün kartalıydı. Yavrum bunları da yansıtın, hepsini yansıtın." diye konuştu.

İsmet Yılmaz ise şehit babasına şunları söyledi: "Silahlı Kuvvetlerimizin hiçbir projesini imkânsızlıktan dolayı geciktirmedik. Paramız var, ne talep edilirse yerine getiriyoruz."

Törene katılan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, uçakların değişip değişmeyeceği yönündeki soruya ”Acımızı yaşayalım. Şimdi müsaade ederseniz acımızı yaşayalım.” diye cevap verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.