Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehidin fotoğrafını çöpe atan öğretmen velileri ayağa kaldırdı!

Antalya'da okul panosundaki şehit fotoğrafının öğretmen tarafından buruşturulup atıldığı iddiası ortalığı karıştırdı. Öğrencilerin tepki gösterdiği öğretmen ile öğrenciler arasında tartışma yaşandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2016 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2016 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şehidin fotoğrafını çöpe atan öğretmen velileri ayağa kaldırdı!
Antalya'nın Alanya ilçesi Okurcalar Mahallesi'nde bulunan bir okulda , panoda asılı şehit fotoğrafının kadın İngilizce öğretmeni tarafındın buruşturulup, çöpe atıldığı iddia edildi. Konuyla ilgili Alanya İl Milli eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

İddiaya göre Alanyalı şehit Coşkun Nazilli'nin resmini Okurcalar Hayriye Cömertoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde bulunan öğrenciler tarafından sınıftaki panoya asıldı. Ancak, bir bayan öğretmen, "Bu resmin burada ne işi var” diyerek panodan alıp buruşturup çöpe atmak istedi. Bunun üzerine öğrenciler öğretmene tepki gösterdi. Bayan öğretmenin ayrıca öğrecilere, “madem o kadar meraklısınız gidin evinize asın" dediği ileri sürüldü. Bazı veliler gazetecileri arayarak, "Böyle öğretmenler bizim çocuklarımızı yetiştiremez. Bu öğretmen görevden alınmalı" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

'BİR TARTIŞMA OLMUŞ, SORUŞTURMA BAŞLATILACAK'

Konunun duyulmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er işlem başlattı. Okul müdürü ise öğrencilerin konuyla ilgili bilgilerine başvurdu. İHA'ya açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, gerekli bilgilerin öğrencilerden alındığını doğrulayarak, "Galiba öğretmen ve öğrenciler arasında bir sözlü atışma olmuş şehidimizin fotoğrafı konusunda. Öğretmen 'Madem öyle alın evinize götürün asın' gibi ifadeler kullanmış. Tabii ki biz bunu asla kabul edemeyiz. Şehidimiz bizim kırmızı çizgimiz. Okul müdürü gerekli bilgileri aldı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gelerek gerekli soruşturmayı başlatacağız. Sayın Kaymakamımızın da bu konuda hassasiyeti var ve gereğinin yapılması konusunda talimatları bizlere verdi" dedi.

Şehit Polis Özel Harekat Memuru Coşkun Nazilli, 8 Ağustos 2015 tarihinde Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlere yönelik operasyonlar sırasında şehit düşmüştü. Evli ve iki çocuk babası Polis Özel Harekat (PÖH) memuru Coşkun Nazilli Alanya'da gözyaşları arasında toprağa verilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.