Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehidi İzmir’de Binler Uğurladı

Terör örgütü IŞİD tarafından Irak’ın kuzeyine atılan mermilerin Gedu Üs Bölgesi’ne düşmesi sonucu şehit olan Topçu Üsteğmen İsmail Cazgır, İzmir’in Karşıyaka ilçesinde binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2016 19:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şehidi İzmir’de Binler Uğurladı
Terör örgütü IŞİD tarafından Irak’ın kuzeyine atılan mermilerin Gedu Üs Bölgesi’ne düşmesi sonucu şehit olan Topçu Üsteğmen İsmail Cazgır, İzmir’in Karşıyaka ilçesinde binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin anneannesi Elif Gençtürk, "Vatanımız milletimiz sağolsun, şehitlerimiz ölmez vatan bölünmez. Bölünmeyecek de, bölünmez de, bu da geçecek" diyerek hainlere tokat gibi bir cevap verdi.

Irak’ın kuzeyinde IŞİD terör örgütü ile Peşmerge güçlerinin çatışmaları esnasında IŞİD terör örgütünün Peşmerge tarafına attığı Katyuşa ÇNRA mermilerinin bir kısmı Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Gedu Üs Bölgesi’ne düştü. Mermilerin düşmesi sonucu Topçu Üsteğmen İsmail Cazgır (28) şehit olurken, 1 asker de yaralandı. İsmail Cazgır’ın şehit olduğu haberi İzmir’i yasa boğdu. Şehit üsteğmen, düzenlenen askeri törenin ardından uçakla İzmir’e getirildi. Son kez evinin önüne getirilen şehidin naaşı, daha sonra cenaze namazının kılınacağı Karşıyaka Beşikcioğlu Camii’ne götürüldü. Binlerce kişi, şehidin cenaze törenine katılarak teröre karşı birlik oldu.

ŞEHİDİN ANNEANNESİNİN SÖZLERİ HERKESİ AĞLATTI
Cenazede şehidin babası Haluk Cazgır gözyaşlarına boğuldu. Akrabalarının koluna girmesiyle ayakta durabilen acılı baba, "Vatanımız sağolsun, bu son olsun" dedi. Şehidin anneannesi Elif Gençtürk ise, tören boyunca gözyaşı döktü. Sözleriyle herkesi ağlatan Gençtürk, şehit üsteğmenin iyi bir evlat olduğunu ifade etti. Acılı babaanne, "Vatanımız milletimiz sağolsun, şehitlerimiz ölmez vatan bölünmez. Bölünmeyecek de, bölünmez de, bu da geçecek. İnşaallah bu son olur Allah’ımdan diliyorum" diye konuştu.

ŞEHİT CAZGIR KOYU BİR KARŞIYAKA TARAFTARIYDI
Koyu bir Karşıyaka taraftarı olduğu öğrenilen şehit Topçu Üsteğmen İsmail Cazgır’ı son yolculuğunda onlarca Karşıyaka taraftarı gençte yalnız bırakmadı. Şehit üsteğmenin cenazesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar, milletvekillerinin de çelenkleri yer aldı. Şehidin naaşı, Karşıyaka Beşikcioğlu Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında top arabasına konuldu. Şehit daha sonra toprağa verildi. "Güle güle oğlum, hakkını helal et" diyen acılı baba, oğlunu asker selamıyla uğurladı.
Şehit Topçu Üsteğmen İsmail Cazgır’ın annesinin iki yıl önce trafik kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, diğer ilçe belediye başkanları, çok sayıda askeri erkan katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.