Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEDER: Dershaneler okullara alternatif değil

Sakarya Eğitimciler Derneği (SEDER) Yönetim Kurulu Başkanı Beşir Nalbant, dershanelerin okulların alternatifi olmadığını belirterek, "Kamuoyu nezdinde dershanelerin sanki okulların alternatifi olduğu, okulların işlevini yapamadığı ve bu...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SEDER: Dershaneler okullara alternatif değil
Sakarya Eğitimciler Derneği (SEDER) Yönetim Kurulu Başkanı Beşir Nalbant, dershanelerin okulların alternatifi olmadığını belirterek, "Kamuoyu nezdinde dershanelerin sanki okulların alternatifi olduğu, okulların işlevini yapamadığı ve bu yüzden aracı kurumlara ihtiyaç duyulduğu gibi yanlış bir kanı hasıl oluşturulmaya çalışılmaktadır." dedi.

Nalbant, yaptığı açıklamada, hükümetin uzunca bir zamandır gündeminde bulunan dershanelerin kapatılması çalışmasının son günlerde kamuoyunda sıkça tartışıldığını belirtti. Eğitimcilerin dışında hemen her kesimin düşüncesini açıkça paylaştığı şu günlerde işin mutfağında bulunan eğitimciler olarak düşüncelerinin önemli olduğunu vurgulayan Nalbant, "Kamuoyu nezdinde dershanelerin sanki okulların alternatifi olduğu, okulların işlevini yapamadığı ve bu yüzden aracı kurumlara ihtiyaç duyulduğu gibi yanlış bir kanı hasıl oluşturulmaya çalışılmaktadır. Oysaki durumu iyi tahlil etmek gerekir. Okullarda kavratma süreçleri dershanelerde ise pekiştirme süreçleri ağırlık kazanmaktadır." diye konuştu.

"OKUL OLMADAN DERSHANELER BAŞARILI OLAMAZ"

Dershanenin okul olmadan faaliyetlerinde başarılı olma şansının olmayacağını dile getiren Nalbant, öğrencilerin girdikleri seçme sınavlarında, daha önce gördükleri derslerden de sorumlu tutuldukları için böyle bir pekiştirmeye ihtiyaç bulunduğunu vurguladı. Nalbant, şunları kaydetti: "Bu kurumlar bir birinin alternatifi değil ancak yol arkadaşıdırlar. Konuya birde farklı bir pencereden bakmak gerekir. Öğrencilerimiz Milli Eğitim Bakanlığının denetimi altında bulunan bu kurumlarda okul dışı zamanlarını yine eğitim faaliyetleri ile geçirmektedirler. Pek çok zararlı alışkanlığın gençlerimizi tehdit ettiği bu ortamda Bakanlığımızın denetimi altında bulunan bu kurumların zararlı ilan edilmesi üzüntü vericidir."

Gerek okullarda gerekse dershanelerde bu memleketin evlatlarına aynı zamanda rehberlik hizmeti de verildiğini hatırlatan Nalbant, "Onların yaşamlarının bu fırtınalı günlerinde gözetim ve denetim altında bulundurulmalarına imkân da sağlanmaktadır. Dershanelere, yalnızca para alan gereksiz kurumlar olarak bakmakta son derece yanlıştır. Evlatlarımızın eğitiminde pekiştirme rolünü üstlenmiş bu kurumların, daha da geliştirilerek devamının sağlanmasının yaralı olacağı kanaatindeyim." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.