Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Savcı Öz: Ali Ağaoğlu yalan söylüyor

Ağaoğlu, 17 Aralık operasyonunu yöneten Başsavcı Öz’ün Dubai tatilini şirketinin karşıladığını açıkladı. Savcı Öz ise iddiaları yalanladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2014 21:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2014 22:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Savcı Öz: Ali Ağaoğlu yalan söylüyor
 Sabah gazetesinde İstanbul Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ün bir şirketin ağırlamasıyla Dubai seyahatine katıldığı yönünde bir haber yayınlanmasının ardından gözler savcıya çevrildi.

Savcı Öz ise iddialara “Dubai’ye ailemle birlikte gittim. Masrafları kendim karşıladım. İddialar yalan” karşılığını vermişti.

Ancak Savcı Öz’e yanıt 17 Aralık operasyonunda gözaltına aldırdığı Ali Ağaoğlu’ndan geldi.

Ağaoğlu Şirketler Grubu’ndan gelen açıklamaya göre, Zekeriya Öz'ün Dubai seyahatinin masraflarını şirketin Dubai temsilciliği karşıladı.

İşte Ağaoğlu’dan gelen açıklama:

“Sayın Savcı ile çok öncelere dayanan tanışıkları çerçevesindeki bu ağırlama temsilcimizin inisiyatifiyle gerçekleşmiş olup bilgimiz dahilindedir.

Söz konusu ağırlama, 15 yıldır bölgede yerleşik bulunan ve son 2 yıldır Körfez bölgesindeki faaliyetlerimizi yürüten temsilciliğimiz tarafından gerçekleştirilmiştir. Dubai'de bulunan bu temsilciliğimiz yalnız grubumuz şirketlerine değil, tüm iş dünyamızın hizmetine sunduğumuz, ülkemize büyük katma değer kazandıran ve oldukça önemli ekonomik işbirliklerinin geliştirilmesine zemin hazırlayan bir temsilciliktir. Dubai temsilciliğimizin, Sayın Savcı ile çok öncelere dayanan tanışıkları çerçevesindeki bu ağırlama, temsilcimizin inisiyatifiyle gerçekleşmiş olup bilgimiz dahilindedir. Kamuoyunun bilgilerine sunarız."

BAŞBAKAN İMA ETMİŞTİ
Başbakan Erdoğan önceki gün yaptığı açıklamada Zekeriya Öz'ü ima ederek "Bir yargı mensubu yılda 20-22 defa turist olarak yurtdışına gider mi?" diye sormuştu.

Erdoğan "Kayak, kumsal, tenis... Bunun geliri nedir? bakın bir yargı mensubu bir belediye başkanının makam odasına gidiyor istediğini alamayınca o başkan hakkında dosya düzenliyor. Ben suç duyurusunda bulunuyorum, ses yok. Böyle bir şey olur mu?" demişti.

Bu açıklamaların ardından bugün Sabah gazetesi bu tatilin bir inşaat şirketi tarafından karşılandığını öne sürmüştü.

Savcı Öz ise iddiaları reddederek Hürriyet gazetesine “Dubai’ye ailemle birlikte gittim. Masrafları kendim karşıladım. İddialar yalan” açıklamasında bulunmuştu.

17 ARALIK OPERASYONU
İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ün yönetiminde 2 savcı tarafından yürütülen 3 ayrı soruşturmada 17 Aralık sabaha karşı operasyon talimatı verildi.

3 ayrı operasyonun bir ayağını Ali Ağaoğlu ve eski Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar’ın da aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı. Ağaoğlu 21 Aralık Cumartesi günü sabaha karşı ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakılmıştı.

(ntvmsnbc)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.