Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Savcı Bağrıyanık: Hukuk derin yara aldı, bugüne kadar hep hukuku uyguladım

MİT TIR’larını durdurduğu için önce Antalya’ya gönderilen ardından da açığa alındıktan sonra bugün hakkında yakalama kararı çıkartılan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, karar hakkında, “Bugüne kadar hep...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2015 22:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2015 22:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Savcı Bağrıyanık: Hukuk derin yara aldı, bugüne kadar hep hukuku uyguladım
MİT TIR’larını durdurduğu için önce Antalya’ya gönderilen ardından da açığa alındıktan sonra bugün hakkında yakalama kararı çıkartılan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, karar hakkında, “Bugüne kadar hep hukuku uyguladım. Kaçacak değilim. Türk hukuku, Türk adaleti derin bir yara aldı. Biz haydut, eşkıya değiliz. Kendim gidip teslim olacağım.” dedi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) talebi üzerine Tarsus 2. Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkartılan 4 savcıdan biri olan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, hakkındaki karar polisler tarafından kendisine tebliğ edildi. Antalya Meltem Mahallesi'ndeki evinde polisleri karşılayan Bağrıyanık’ın tebligatı almasının ardından polisler evden ayrıldı. Telefonda Cihan'a açıklama yapan Bağrıyanık, “Biz kaçacak insanlar değiliz. Bir sıkıntımız yok. Ben ilk başından beri ne kadar rahatsam şimdi de rahatım. Neler olacağını göreceğiz. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Bugüne kadar hep hukuku uyguladım. Sadece bu olayda değil. Bugüne kadar hep hukuku uyguladım. Biz mesleğe yeni başlayan insanlar değiliz.” ifadelerini kullandı.

Yapılanları hukuksuz olarak değerlendiren Bağrıyanık, 2802 Sayılı yasada da bu durumun açık olduğunu ifade etti. 'Bakıp göreceğiz' diyen Bağrıyanık, çekindiği bir durum olmadığını, yaşanan olayların kendisi açısından sorun olmadığını kaydetti. Türk hukuku, Türk adaletinin derin bir yara aldığını ifade eden Bağrıyanık, “Sonuçlarını göreceğiz. Her şeyi görüyoruz zaten. Yorumlanacak bir şey kalmadı. Hukuk varsa hukuki yorum yaparsınız. Bugün hukukun dışında kararlar alınıp uygulanıyorsa burada diyecek çok bir şey yok. Ama ben hukukçu olduğum için tabi hukuk çerçevesinde tavrımı sergileyeceğim. Biz haydut değiliz bir eşkıya değiliz. Haydut eşkıya olmadığım içinde hukukçu gibi davranacağım bugün olduğu gibi. Yakalama kararı var. Ben gidip kendim teslim olacağım. Kaçacak halimiz yok. Polisler geldi arama yapılmadı. Yakalama kararını getirdiler.” diye konuştu.

Öte yandan Süleyman Bağrıyanık Twiiter sayfasından da şu ifadeleri paylaştı: “Hakkımda yakalama kararı çıktığını yaklaşık 1.5 saat önce öğrendim. Şuanda da polisler yakalama kararını icra etmek için kapımda. Bir de adalet geç işliyor diyorlar. Haksızlık ediyorlarmış.”

Ayrıca, Antalya Barosu avukatları da Süleyman Bağrıyanık’a destek olmak için evine gitti. Antalya Barosu avukatladından Lider Tanrıkolu ise twitter adresinden paylaşıtğı fotoğrafta, Süleyman Bağrıyanık ile birlikte polisleri beklediğini yazdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.