Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SAT ve SAS komandolarından nefes kesen operasyon

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda deniz yoluyla kitle imha silahlarının naklini önlemek amacıyla 22 ülkeden 52 askeri personel ve sivil vatandaşa eğitim verildi. Eğitim sonunda SAT ve SAS komandoları Zodyak botlarla...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2014 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2014 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda deniz yoluyla kitle imha silahlarının naklini önlemek amacıyla 22 ülkeden 52 askeri personel ve sivil vatandaşa eğitim verildi. Eğitim sonunda SAT ve SAS komandoları Zodyak botlarla kitlesel imha silahı taşıyan bir gemiye senaryo gereği operasyon düzenlendi. İlk defa basın mensuplarının alındığı tatbikat nefesleri kesti.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca 2 yıl önce Güney Görev Grup Komutanlığı bünyesinde kurulan Çok Uluslu Deniz Güvenliği Merkezinde tarafından dost ve müttefik ülkelere kitle imha silahları naklini önlemek amacıyla eğitimler veriliyor. Bu kapsamda son bir içerisinde 22 ülkeden 52 üst düzey askeri personel ve sivil vatandaş da eğitimden geçti. Deniz yolu ile kitle imha silahlarının naklini önlemek amacıyla düzenlenen bir haftalık kursa katılan kursiyerlere kurs sonunda görsel tatbikat izletildi. TCG Gaziantep Fırkateyni'nde gerçekleşen tatbikat öncesinde Azerbaycan, Belçika, Brezilya, Gürcistan, Umman, Senegal'den katılan kursiyerlere bilgi verildi. Çok Uluslu Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi Direktör Yardımcısı Deniz Albay Sümer Kayser, burada yaptığı açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda yapılan deniz yoluyla kitle imha silahlarının naklini önlemek amacıyla dost ve müttefik 22 ülke komutanlarına bir haftalık eğitim semineri verdik. Bir haftalık eğitim sonrasında eğitime bağlı tatbikat düzenledik" dedi.

Daha sonra tatbikat kapsamında SAT ve SAS komandoları uluslararası sularda kitlesel imha silahı taşıyan bir gemiye operasyon düzenledi. Helikopter destekli operasyonda SAT ve SAS komandoları zodyak botlarla kitlesel imha silahı bulunan gemiyi ilk olarak güvenli hale getirdi. Daha sonra gemiye gelen deniz kitle imha ekibince kitle imha silahları ele geçirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.