Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sarısülük davası, sanık savunmasının telekonferansla alınması için ertelendi

Ankara’daki Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük ile ilgili Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşması sona erdi. Mahkeme Şanlıurfa’ya tayin olan sanık A.Ş’nin savunmasının alınması...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’daki Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük ile ilgili Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşması sona erdi. Mahkeme Şanlıurfa’ya tayin olan sanık A.Ş’nin savunmasının alınması için duruşmayı erteledi. Duruşmayı 2 Aralık’a erteleyen mahkeme sanık A.Ş’nin tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ertem Sarısülük davasının ikinci duruşması ilk duruşmada yaşanan olaylar nedeni ile jandarma ekiplerini tarafından alınan yoğun güvenlik önlemleri ile başladı. Duruşmanın başlaması ile birlikte sanık avukatları jandarma ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi almasına itiraz etti. Talebi değerlendiren mahkeme heyeti bazı jandarmaların duruşma salonundan çıkarılmasını istedi. Duruşma salonun da kalan jandarma ekipleri ise sanık avukatlarının önünde önlem aldı.

Duruşmanın başlaması ile taleplerini ileten müşteki avukatları Şanlıurfa’ya tayin olan sanık A.Ş’nin savunmasının alınması, iddianamenin okunması için tutuklanmasını ve duruşma salonuna getirilmesini istedi. Sanık avukatları da sanığın ilk duruşmada yaşanan olaylardan dolayı can güvenliğinin olmaması ve sanığın savunmasının telekonferans yöntemi ile alınmasını istedi. Sanık avukatlarının bu talebinden sonra duruşmaya katılan taraflar avukatlara sözlü saldırıda bulundu. Mahkeme salonundan sanık avukatlarına küfürler edilerek aldırıda bulunuldu.

Savcı da sanığın Şanlıurfa’da olması nedeni ile savunmasının alınabileceğine ve delilleri karartma ve kaçma şüphesi olmadığından sanığın tutuksuz yargılanmasını istedi. Savcının bu sözlerinin ardından salondan savcıya “başın mı ağarıyor?” şeklinde tepki geldi.

Talepleri göz önünde bulunduran mahkeme heyeti sanığın Şanlıurfa’da görevli olarak bulunduğu göz önünde alınarak kaçma ve delilleri karartma ihtimali olmadığı için tutuklama ilişkin talebin reddine karar verdi. Mahkeme heyeti ayrıca sanığın savunmasının telekonferans yöntemi ile alınması için duruşmayı 2 Aralık’a erteledi.

Mahkeme heyetinin bu kararının ardından duruşma salonu karıştı. Duruşmaya katılan izleyiciler mahkeme heyeti aleyhine slogan attı. Sanık avukatları, savcı ve mahkeme heyetine sözlü saldıran bulunan grup 'Hepimiz Ethemiz öldürmekle bitmeyiz', 'katil polis'e şeklinde slogan attı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.