Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sarıkahraman: 2B arazilerinin satışı sosyal proje olmalıdır

Ziraat Odası Başkanı ve Saca Mahallesi Muhtarı Osman Sarıkahraman, 2B arazilerinin vatandaşa pazarlık usulü ya da belirlenen yüksek fiyatlardan ziyade, sosyal bir proje olarak cüzi bir bedel karşılığında verilmesi gerektiğini söyledi. Ziraat...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sarıkahraman: 2B arazilerinin satışı sosyal proje olmalıdır
Ziraat Odası Başkanı ve Saca Mahallesi Muhtarı Osman Sarıkahraman, 2B arazilerinin vatandaşa pazarlık usulü ya da belirlenen yüksek fiyatlardan ziyade, sosyal bir proje olarak cüzi bir bedel karşılığında verilmesi gerektiğini söyledi.

Ziraat Odası Başkanı ve Saca Mahallesi Muhtarı Sarıkahraman, yaptığı açıklamada, “Orman vasfını yitirmiş 2B arazilerinin kullanımını yapan vatandaşlara pazarlık usulü değil de devletin vatandaşına sosyal bir proje olarak, adının da konulacağı bir bedel karşılığında verilmesi kadar doğal bir şey olmaz.” dedi.

2B ARAZİLERİNİN SATIŞI TAPULU ARAZİLERİN SATIŞI GİBİ OLMAMALI

Sarıkahraman, şu ifadeleri kullandı: "Ünye’de 2B orman vasfını yitirmiş arazi oldukça fazla. Ben inanıyorum ki hükümetimiz bunu bir sosyal proje olarak lanse edecektir. Ama orman vasfını yitirmiş tarım arazilerinin satışı ile ilgili de bazı kurumlara Mal Müdürlüğü kararı ile soru soruyor. Bunlardan bir tanesi de Ünye Ziraat Odası. Biz de bir fiyat belirliyoruz elbette. Oralarda araziler kaç paraya alınıyor, kaç paraya satılıyor. Ancak 2B arazileri orman vasfını yitirmiş bu arazilerin fiyatları normal tapulu arazilerin alışı satışı gibi olmuyor. Buna ilaveten de ben öncelikle o da başkanı olarak hem de bir mahallenin muhtarı olarak benim mahallemde de 2B arazileri var. Bugün vatandaşın alamayacağı rakamdan fiyat verirlerse vatandaş onu zaten alamaz. Dolayısıyla devletimizin yapmak istediği bu sorumluluk projesi de yerine gelmez. Bir başkası da o araziyi alabilir mi? Elbette kanun buna müsaade edip alabilir ama bu sefer oralarda nahoş olaylar meydana gelebilir. Bundan dolayı biz muhtarlar derneği başkanlığında toplantı düzenledik. Bu konuda ne yapabiliriz diye. Bu da ses getirdi diye düşünüyoruz. Bununla ilgili bir dizi çalışmalarımıza yine devam edeceğiz. Evet, bu bir sosyal sorumluluk projesi olmalı, bunu hem mevcut vekillerimize söylüyoruz, hem de muhtemel vekil olabilecek adaylarımıza söylüyoruz.

BU ARTIK VATANDAŞIN KORKULU RÜYASI OLMAMALI

Bu artık vatandaşın korkulu rüyası olmamalı. Evet, hep de bedava olmasın. Örneğin, her zaman telaffuz ediyorum. Bir zaman doğru yol hükümeti vardı. DHP, SHP hükümeti diye bir hükümet vardı. O hükümet 1 liraya başka şirketlerini çalışan işçilerine 1 liradan satmıştı. Zaten zarar ediyordu. Dolayısıyla zarar eden yeri 1 liraya satarak kara geçirmiş oldu hem de şirketi kayıt altına alarak ona vergi aldı. Bu da böyle bir sorumluluk projesi olabilir. Misal bin liraya, 2 bin liraya satabilir bu da üreticiye rahat alabileceği bir şekilde olabilir diye düşünüyorum. Aynı zamanda da bu araziler kayıt altına alınmış olacak. Dolayısıyla her yıl emlak vergisi alacak. Bence böyle olması hükümetimizi bir sosyal sorumluluk projesi anlamında işlevsel bir hayatı yerine getirir diye düşünüyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.