Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şanlıurfa'da içme suyu eşeklerle 2 kilometre öteden karşılanıyor!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine 50 kilometre uzaklıktaki Yoğurtçuk Mahallesi'nin sağlıklı içme suyu ihtiyacı, 2 kilometre öteden eşeklerle taşıma yöntemiyle karşılanıyor. 150 nüfuslu köyün sakinleri, artık su çilesinin bitmesini...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine 50 kilometre uzaklıktaki Yoğurtçuk Mahallesi'nin sağlıklı içme suyu ihtiyacı, 2 kilometre öteden eşeklerle taşıma yöntemiyle karşılanıyor. 150 nüfuslu köyün sakinleri, artık su çilesinin bitmesini istiyor.

Geçen 30 Mart yerel seçimleri ile birlikte Şanlıurfa 'Büyükşehir' statüsüne kavuştu. İl Özel İdaresi kapatılırken, il sınırları Büyükşehir Belediyesi'nin sınırı oldu. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en önemli şehirlerinden biri olan Şanlıurfa'da, bir çok köy hala sağlıklı içme suyuna kavuşabilmiş değil. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Yoğurtçuk Mahallesi(köyü) sakinleri de içme suyu ihtiyacını 2 kilometre uzaktan eşeklerle taşıma usulüyle sağlıyor. Kışın soğuk nedeniyle zorlandıklarını ifade eden Yoğurtçuk Mahallesi Muhtarı Salih Kırdacı defalarca ilgili mercilere verdiği dilekçelere rağmen aşama kaydedemediğini belirterek, "Müracaatlarımıza karşın bir türlü çözüm bulunmadı. Mahallemizde insanlar her gün 2 kilometre uzaklıktaki dereye giderek su temin ediyor. Kış aylarında su taşıma işi oldukça zorlaşıyor. Biz artık kaderimiz olan bu çilenin sona ermesini ve mahallemizde içme suyu sorununun çözülmesini istiyoruz." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.