Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanatçı Fikret Otyam için cemevinde cenaze töreni düzenlendi

Antalya'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sanatçı Fikret Otyam için Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Cemevi'nde alevi geleneklerine göre tören düzenlendi. Cenaze töreni sanat ve politika camiasında çok sayıda...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 20:11
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 20:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sanatçı Fikret Otyam için cemevinde cenaze töreni düzenlendi
Antalya'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sanatçı Fikret Otyam için Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Cemevi'nde alevi geleneklerine göre tören düzenlendi. Cenaze töreni sanat ve politika camiasında çok sayıda isimi buluşturdu. Sümer Ezgü ve Hüseyin Turan gibi halk müziği sanatçıları söylediği türküleri Otyam'a armağan etti.

Otyam'ın vasiyeti doğrultusunda Antalya Cemevi'nde düzenlenen törende türküler eşliğinde semah gösterileri yapıldı. Aynı zamanda ressam olan Otyam'ın tabutu çizdiği Hacı Bektaşi Veli tablosunun önünde bırakıldı. Tabutun üzerine ise karanfillerin yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk resminin yer aldığı bir bayrak serildi. Törende yabancı uyruklu bazı vatandaşların olması dikkat çekti.

Tören sırasında ses sanatçısı Sümer Ezgü ve Hüseyin Turan hem Otyam'ın sevdiği havaları seslendirdi hem de kendi yazdığı eserlerden kısımlar okudu. Saz eşliğinde türküler okunduktan sonra cenazenin etrafında semah yapıldı. Törene katılanlar tabuta dokunarak Otyam'la vedalaştı.

Eşiyle ilgili duygularını ifade eden Filiz Otyam ise tüm sanatseverlere başsağlığında bulundu. Eşinin 89 yıllık ömrünü savaşarak geçirdiğini belirten Otyam, eşinin birçok problemle yakından ilgilendiğini ve çözüm için mücadele ettiğini söyledi. 41 yıllık hayat ortaklığı yaptığını dile getiren Filiz Otyam, eşinin son derece üretken olduğunu kaydetti. Filiz Otyam, eşinin son olarak kendisiyle paylaştığı projesinin bir kitap üzerine olduğuna değindi. Bu kitapta Güneydoğu'daki toplumsal sorunları detaylı bir şekilde ele alınacağının eşi tarafından kendisine anlatıldığını aktardı. Otyam, eşinin son nefesini verene kadar sanatla ve resimle yakından ilgilendiğini sözlerine ekledi.

Törene CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ile çok sayıda politikacı katıldı. Otyam'ın cenazesi alkışlar eşliğinde cenaze aracına bindirildi. Sanatçı Fikret Otyam'ın cenazesi, yarın Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde bulunan İz Bırakan Aydınlar Gömütlüğü'ne defnedilmesi bekleniyor. Antalya'daki törenin ardından cenaze, başkentte yapılacak törenler için Ankara'ya gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.