Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanal soyguna dikkat!

Şu sıralar Türkiye’de çok sayıdaki cep telefon kullanıcısı benzer bir sorun yaşıyor. Kullanıcılar, haberleri olmadan "Cepte.club" diye bir siteye abone ediliyor. Aboneden tek seferde 30 lira kesiliyor. Aboneliğin iptali için GSM şirketi arandığında yanıt alınamıyor. Cepte.clup’u ulaşmak ise uzun uğraşlar gerektiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 20:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 20:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sanal soyguna dikkat!
Gün geçtikçe artan akıllı telefon kullanımı her ne kadar yaşantımızı kolaylaştırsa da beraberinde bir dizi riski getiriyor.Son dakika haberi: Sanal soygunun yeni adı cepte.club

Her şey, akıllı telefondan internette gezinirken farkında olmadan tıklanan bir reklâm veya haberi okurken başlıyor. Yüzlerce kişinin forumlarda ve şikayet sitelerinde yer alan paylaşımlarına göre, sözü edilen abonelik “Cepte.club" olarak geçiyor. İddiaya göre, bu site, kullanıcıya komik bir takım video izlenmesi imkanı sağlıyor. Ancak, internette söz konusu videolara ilişkin binlerce açık site var.

TEK SEFERDE 30 LİRA

Cepte.club isimli siteye girildiğinde, büyük bir GSM operatörü ile yakın çalışıldığı izlenimi veriliyor. Sitenin giriş için GSM numarası ve şifre talep ediliyor. Bu siteye masa üstü bilgisayardan girilmeye çalışıldığında da yeni bir üyelik istiyor.

O UYARIYI TIKLADI MESAJ GELDİ

Kullanıcı, durumun farkına vardıktan sonra doğrudan bağlı olduğu GSM şirketini arıyor ancak buradan aldığı yanıt olumsuz. GSM şirketi personeli sorunun kendileri ile ilgili olmadığını söylüyor. Benzer mağduriyeti yaşayan çok sayıda kişiden biri olan A.O.D bu sitenin mağdurları arasında.

TATLI TARİFİ ARARKEN 30 TL'Yİ ÇEKTİLER

A.O.D. internette tatlı tarifi ile ararken karşısına “18 yaşından büyük olduğunuzu onaylamanız gerekiyor” şeklinde bir uyarı çıktı. A.O.D. tereddüt etmeden bunu tıkladı. Birkaç saniye sonra ise telefonuna bir SMS geldi. Anılan SMS’de, Cepte.club üyeliğinin başlatıldığı, bu hizmetin bedelinin ise 30 lira olduğu belirtildi. A.O.D’ye uzun uğraşlar sonrası kesilen 30 lirasının iade edildiği mesajı geldi.

Ancak A.O.D henüz faturası gelmediği için bundan emin olamadığını ifade etti.

SİTENİN SAHİBİ BELLİ DEĞİL

Çok sayıda mağdur, sitenin çağrı merkezine ulaşmaya çalışıyor; ancak bu hiç de kolay değil. Gazeteci olarak aradığımız çağrı merkezi çalışanı, hangi şirket adına çalıştığını belirtmediği gibi, söz konusu ücretin neden alındığı ile ilgili bilgi veremeyeceğini söyledi.

BU ÖNLEMLERİ ALIN

Cepte.club benzeri çok sayıda dolandırıcılık sistemi, binlerce kişiyi mağdur etmiş durumda. Forumlarda konu ile ilgili mağdurlar birlerini uyarıyor. Alınması gereken önlemler ise şöyle sıralanıyor:

*Hattınızı mobil ödemeye kapatın. Mobil ödeme yöntemiyle alışveriş yapmayın. Kredi kartı sanal kartı oluşturun, sanal kart kullanın.

*Mutlaka faturalı hat sahibiyseniz, faturasız hatta geçiş yapın. Dolandırıcılar için en iyi önlem bu oluyor.

*Özel mesajlar, kampanya mesajları vs. bildirimlerini istemediğinizi müşteri hizmetlerine belirtin. Bunun için gerekli önlemleri alın.

*Eğer bunları yapmanıza rağmen başınıza böyle bir durum gelirse, telefon konuşması kayıtların alın. Gerekirse de elinizdeki belgelerle dava açın.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.