Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sami Boydak, Gana'nın Kayseri Fahri Konsolosu oldu

Boydak Holding Yönetim Kurulu üyelerinden fahri konsolosluk görevini üstlenenlerin sayısı 4'e çıktı. Hacı Boydak'ın Kazakistan, Şükrü Boydak'ın Etiyopya ve Memduh Boydak'ın Japonya'nın Kayseri fahri konsolosluğu görevlerine el atmalarının...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sami Boydak, Gana'nın Kayseri Fahri Konsolosu oldu
Boydak Holding Yönetim Kurulu üyelerinden fahri konsolosluk görevini üstlenenlerin sayısı 4'e çıktı.
Hacı Boydak'ın Kazakistan, Şükrü Boydak'ın Etiyopya ve Memduh Boydak'ın Japonya'nın Kayseri fahri konsolosluğu görevlerine el atmalarının ardından bu defa da Sami Boydak, Gana'nın Kayseri Fahri Konsolosu oldu.

Afrika kıtasının en önemli ülkelerinden birisi olan Gana’nın Kayseri’de fahri konsolosluk bürosu açıldı. Ofisin açılış törenine Gana Ankara Büyükelçisi İbrahim Abass, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak ve çok sayıda işadamı katıldı. İstikbal Mobilya fabrikasındaki Gana Kayseri Fahri Konsolosluk Bürosu’ndaki törende ilk konuşmayı Fahri konsolos ve İstikbal Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Sami Boydak yaptı. Boydak, iki ülke arasında ticari ilişkilerin gelişmesi, iki ülke arasındaki dostluk, sosyal ve kültürel etkileşimin artırılması adına önemli bir görevi üstlendiğini belirtti. Boydak, fahri konsolosluk bürosunun iki ülke için yarar getireceğine inandığını belirterek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Büyükelçi İbrahim Abass, Sami Boydak’ın ülkelerinin Kayseri fahri konsolosu olması için yeterli olacak ve kabul gören onayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve kendi ülkelerinin Cumhurbaşkanından aldıklarını hatırlattı. Fahri konsolos olarak Sami Boydak’ı görevlendirdiklerini anlatan Abass, törene katılan Vali Düzgün’e de teşekkür ederek, fahri konsolosluğun açılmasında şehrin valisinin, emniyet müdürünün de onayını almak istediklerini belirterek, “Çünkü şehirde her ne kadar fahri konsolosumuz Sami bey olsa da, ona yardımcı olacak. Onunla birlikte çalışacak valiler ve emniyet müdürüdür. Bu nedenle buradaki işlemlerde fahri konsolosumuza yardımcı olacaklarına inanıyoruz” dedi. Abass, konuşmasının sonunda Kayserilileri kendi ülkelerine davet etti. Büyükelçinin tercümanlığını ise Melikşah Üniversitesi’nde eğitim alan Ganalı öğrencinin yapması ve iyi derecede Türkçe konuşuyor olması da dikkat çekti.

Vali Orhan Düzgün, açılan konsolosluğun hayırlı olması dileğinde bulunarak Gana ile olan ilişkilerin Kayseri’ye bakan yönüyle daha çok gelişeceğine işaret etti. Düzgün, Gana’nın Kayseri’de bir fahri konsolosu olduğunu ve kendisinin sınıf arkadaşının da Gana’ya Türkiye büyükelçisi olarak atandığını hatırlatarak, "İlişkilerimiz çok daha iyi olacak ve gelişecektir. Burada bizimde üzerimize düşen görev varsa yaparız." diye konuştu.

Konuşmalarından ardından Büyükelçi Abass, Vali Orhan Düzgün, Fahri Konsolos Sami Boydak, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, fahri konsolosluk bürosunun açılışını yaptı.

Boydak ailesinden Sami Boydak Gana’nın fahri konsolosu olurken daha önce Hacı Boydak Kazakistan, Şükrü Boydak Etiyopya, Memduh Boydak ise Japonya’nın Kayseri fahri konsolosluğu görevini üstlenmişti. Bu arada Şükrü Boydak’ın fahri konsolos olarak görevlendirilmesi ve ofisin açılışına katılan o dönemin Etiyopya Ankara Büyükelçisi Mulatu Teshome Wirtu’da şuan ülkesinin Cumhurbaşkanı oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.