Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samanyolu’na ‘milyonluk Mercedes’ cezası

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez için 1 milyon liraya sipariş edilen Mercedes otomobile ‘milyonluk Mercedes’ dediği için Samanyolu TV ve Samanyolu Haber’e 118 bin TL ceza kesti. Samanyoluhaber.com’da...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2015 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez için 1 milyon liraya sipariş edilen Mercedes otomobile ‘milyonluk Mercedes’ dediği için Samanyolu TV ve Samanyolu Haber’e 118 bin TL ceza kesti.

Samanyoluhaber.com’da yer alan haber şöyle: “Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e alınan ve sözde ibreti alem için iade edilen Mercedes'in fiyatıyla ilgili yapılan haberlere astronomik para cezaları kesildi. Samanyolu Haber, halkın vergileriyle alınan milyonluk makam aracının tahsisi ve israfını kamu yararı için haberleştirirken, RTÜK uzmanı, ‘milyonluk makam aracı, milyonluk makam polemiği, muhalefet Erdoğan’a sert tepki gösterdi’ başlıklı haberlerini ayrı ayrı toplamda 118 bin TL idari para cezası ile cezalandırdı.

Samanyolu TV ve Samanyolu Haber için ayrıca gerçeğe aykırı yayıncılık yaptığı suçlamasında bulunuldu. Bu cezalara gerekçe olarak siyasilerin ve Diyanet'in yaptığı, makam aracının fiyatının 322 bin TL olduğu yönündeki açıklamalarını gösterdi.

Oysa ki gerçek hiç de öyle değil. Diyanet İşleri Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Uludağ'ın, Devlet Malzeme Ofisi'ne yazdığı resmi yazıda KDV dahil 1.006.641,64 TL tutarındaki makam aracı tutarının alım yapıldıktan sonra DMO'nun hesabına yatırılacağı ifade ediliyor. 2014 bütçesinden karşılandığı belirtilen milyonluk makam aracıyla ilgili gereğinin yapılması isteniyor.

KAMU YARARI İÇİN HABER YAPMAMIZ HEM HAK, HEM DE GÖREVİMİZ

Gazeteci kamu yararı için çalışır. Halkın vergilerinden kesilen kamu kaynakları savurganlıkla makam aracı, saray, lüks konut, araç/bina kiralama için harcanıp çarçur ediliyorsa bunu haberleştirmek bir yayın kuruluşunun hem hakkı hem de görevidir. Samanyolu Televizyonu, kendini mahkeme yerine koyarak verdiği masa başı/yanlı hükümleri cezalarla infaz eden RTÜK'ün bu kararlarını daha öncekiler gibi yargıya taşıyacak.”

'BELGESİ YAYINLANDI'

Samanyoluhaber.com, ilk kez Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz'ın yayınladığı Mercedes'in sipariş belgesini heberinde yer verdi. Belgede aracın KDV dahil 1.006.641,64 TL'ye sipariş verildiği belirtiliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.