Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlığa zararlı 18 ton kaçak çay imha edildi

Erzincan’da ele geçirilen sağlığa zararlı tonlarca kaçak çay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Gümrük Müdürlüğü yetkililerinin nezaretinde 18 ton çay yakılarak imha edildi.     Geçen yıl Erzincan...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlığa zararlı 18 ton kaçak çay imha edildi
Erzincan’da ele geçirilen sağlığa zararlı tonlarca kaçak çay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Gümrük Müdürlüğü yetkililerinin nezaretinde 18 ton çay yakılarak imha edildi.

    Geçen yıl Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Erzincan-Erzurum karayolu üzerinde yaptığı çalışmada, yurda yasa dışı yollarla girdiği tespit edilen yaklaşık 18 ton kaçak çay ele geçirilmişti. Ele geçirilen kaçak çayın insan sağlığına zararlı olup olmadığının tespiti için Trabzon ve Erzincan’da ki laboratuvarlarda alınan çay numuneleri analiz edildi. Yapılan analizlerde el geçirilen 18 ton çayda küf ve mantar bulunduğu ve insan sağlığına zarar olduğu tespit edildi.

    Piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 500 bin TL değerinde olan 18 bin ton çay, mahkeme kararı ile Erzincan Belediyesi'ne ait çöp depolama alanına getirildi. Kamyonlar ile çöp depolama alanına getirilen tonlarca kaçak ve insan sağlığını zarar olan çay, belirlenen bölgeye indirilerek, üzerine benzin dökülerek imha edildi.

    İmha işlemini ilişkin bilgiler veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, “2012 yılında yurda kaçak yollarla giren 18 ton çay Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından yakalanmıştı. İl Müdürlüğümüz tarafından da hem Trabzon İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne, hem de Erzincan İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne gönderilen numuneler analiz edilmiştir. Analiz sonuçlarına göre insan gıdası tüketimine uygun olmadığı görülmüştür. Dolayısıyla bugün burada bu çayları yakarak imha edeceğiz. Yapılan analizlerde gördüğümüz kadarıyla bu çayların içerisinde küf ve mantar mikrobiyolojik olarak küf ve mantar olduğu tespit edilmiştir. İnsan gıdası olarak tüketimine uygun değildir.” açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.