Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SADER Başkanı Gürbüz: Silahlı örgüt yaftası büyük bir iftiradır

Malatya Sağlıkçılar Derneği (SADER) Başkanı Necmettin Gürbüz, “Ceplerinde tırnak çakısı bile taşımayan bu insanlara silahlı örgüt yaftası yapıştırmak, öncelikle hem büyük bir vebaldir hem de iftiradır.” dedi. Malatya’da adliye...

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SADER Başkanı Gürbüz: Silahlı örgüt yaftası büyük bir iftiradır
Malatya Sağlıkçılar Derneği (SADER) Başkanı Necmettin Gürbüz, “Ceplerinde tırnak çakısı bile taşımayan bu insanlara silahlı örgüt yaftası yapıştırmak, öncelikle hem büyük bir vebaldir hem de iftiradır.” dedi. Malatya’da adliye yanında toplanan vatandaşlar, 14 Aralık’ta özgür basına yapılan operasyonu ve tutuklamaları protesto etti. Büyük bir Türk bayrağı açan vatandaşlar, "Zaman demokrasi zamanı", "Doğru yolda dimdik yürüyoruz", "Herkes sussa Zaman susmaz" ve "Özgür basın susmaz" yazılı pankartlarla birlikte Kürtçe "Biji çapemeniya azadi" pankartı açtı. Ayrıca "Adalet bir gün herkese lazım", "Zaman'a uzanan eller kırılsın", "Özgür basın engellenemez", "Söz verdik Allah'a, dönersek namerdiz" ve "Paralel bahane, yandaş kadrolaşma şahane" şeklinde sloganlar atıldı.

Malatya SADER Başkanı Necmettin Gürbüz, grup adına yaptığı açıklamada 12 Aralık 2014'te yürürlüğe giren "makul şüphe" düzenlemesinin, 14 Aralık operasyonuyla meyve verdiğini söyledi. Türkiye'nin en çok satan gazetesi Zaman'ın Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 31 kişinin gözaltına alındığını hatırlatan Gürbüz, “Bir dizi, iki köşe yazısı, bir haber ile Hidayet Karaca ve Ekrem Dumanlı'n da arasında bulunduğu dizi film senaristleri, yapımcılar, yönetmenler, bir kısım polis ve polis müdürleri, isnat edilen vahim suçlamalara maruz kalmışlardır. Bu insanlar silahlı örgüt üyesi değil, kamuoyunun yakından tanıdığı gazetecilerdir. Ceplerinde tırnak çakısı bile taşımayan bu insanlara silahlı örgüt yaftası yapıştırmak, öncelikle hem büyük bir vebaldir hem de iftiradır. Yapılan operasyon, Türkiye'de basın özgürlüğünü hedef almıştır. Başta Avrupa Birliği olmak üzere neredeyse tüm dünya, bu gazetecilerin gözaltına alınmalarına tepki göstermiştir. Siyasi iradenin açıkça bugün yaptığı iş, bir grup basın üzerinden bütün basına, ‘Bizimle kötü olanın başına bunlar gelir, herkes ayağını denk alsın, elimizdeki gücü en acımasızca kullanmaktan kaçınmayız.’ demektedir. Basın kuruluşları, Zaman ve STV üzerinden hizaya sokuluyor. Demokrasi ve hukukla yönetildiğine inanmak istediğimiz Türkiye'de bir medya organına baskın düzenlenmesi, gazetecilerin ve dizi film yönetmenlerinin akıllara durgunluk veren suçlamalarla gözaltına alınmaları izaha muhtaç bir garabettir.” diye konuştu.

Türkiye’nin basın özgürlüğü konusunda sert bir düşüş yaşadığını söyleyen Gürbüz, “17-25 Aralık'a misilleme yapmak için 14 Aralık'ı icat edenler, kendi üzerlerinde atılı duran, peşlerini bir gölge gibi takip eden yolsuzluk suçlamalarından kurtulmak için adaletin huzuruna çıkacak haysiyet, cesaret ve namusu gösterebilmelidirler. Ülkemizde basın özgürlüğü, son operasyonla ne yazık ki sert bir düşüş yaşamıştır. Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonu, 1980'lerden bu yana Türkiye'nin ileri demokrasiye ulaşması adına güçlü bir ses olmuştur. Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonu'nun tek suçu, büyük yolsuzluk vakaları ve otoriter eğilimlerin üzerine gitmektir ancak bilinmelidir ki demokrasiden, özgürlüklerden dönüş olmayacaktır. Halkımız ve tüm dünya emin olsun ki asla korkuya esir olmayacağız ve zorbalığa boyun eğmeyeceğiz. Bu karanlık dönemin bir gün geride kalacağına ve Türk basınının tamamen özgür ve ileri bir demokrasiye ulaşacağına inancımız tamdır.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra hep birlikte dua eden vatandaşlar, olaysız şekilde dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.