Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ruanda Ankara Büyükelçisi Kayserili işadamlarıyla bir araya geldi

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) işadamlarının yurt dışındaki ticari ve yatırım imkânları değerlendirme açısından farklı ülkelerin büyükelçilerini ağırlayarak ülkedeki ticari imkânların anlatıldığı ülke...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ruanda Ankara Büyükelçisi Kayserili işadamlarıyla bir araya geldi
Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) işadamlarının yurt dışındaki ticari ve yatırım imkânları değerlendirme açısından farklı ülkelerin büyükelçilerini ağırlayarak ülkedeki ticari imkânların anlatıldığı ülke tanıtım toplantılarına devam ediyor.

Son olarak Ruanda Büyükelçisi Caezar Kayizari, GESİAD üyeleriyle bir araya gelerek ülkede ki ticaret ve yatırım imkânlarından bahsetti. Yaptığı görüşmede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün tavsiyesi üzerine Kayserili iş adamlarıyla bir araya gelmek istediğini belirten Büyükelçi, iki ülke arasında Kayserili iş adamlarının önemli bir bağ oluşturacağına inandığını söyledi.

Anadolu İşadamları Federasyonu (ANFED) ve Türkiye İş Adamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) üyesi olan GESİAD’ın organizasyonunda gerçekleştirilen ülke tanıtım toplantısına GESİAD yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra iş adamı ve sanayiciler katıldı. Ülkenin, Afrika ülkeleri arasında en güvenilir ülkelerden olduğunu ve herkesin iş yapabilirliği olan bir ülke olduğunu belirten Büyükelçi Kayizari, bunları kendisinin değil araştırmalar ve dünya bankası sonuçlarına göre belirttiği söyledi.

Ruanda enflasyonunun son 7 yılda yüzde 3-5 arasında olduğunu belirten Büyükelçi Kayizari, "Buna paralel olarak son 10 yılda yüzde 6-8 arası hızla büyüyen bir ülkeden bahsediyoruz. Adaletli, düzgün bir ticaretin hakim olduğu hatta dünya bankası verilerine göre dünyada en kolay iş yapılabilecek ikinci ülkeyiz." ifadelerini kullandı.

Ülkenin küçük ama ticari hacmi büyük olan bir ülke olduğunu belirten Büyükelçi, Kayserili iş adamlarının ülkelerine gelerek yatırım ve ticaret imkânlarını yerinde görmesi gerektiğini belirterek Kayserili işadamlarını ülkesine davet etti.

Soru cevap bölümünde iş adamlarının ülke hakkında merak ettikleri sorulara da cevaplar veren Büyükelçi, ülkeye vize başvurularının internet üzerinde yapıldığını ve çok kolay alabileceklerini belirtirken vergiler konusunda da çoğu sektörde yatırımlara göre 5 yıla kadar muafiyet olduğunu belirtti.

Ruanda ülkesinde devlet ekonomisiyle ilgili tüm kararları özel sektörlere danışıldığını belirterek özel sektörlerin ülkede önemli söz hakkında sahip olduğunu belirten Büyükelçi Caezar Kayizari ’ye katılımlarından dolayı GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş tarafından fincan takımı hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.