Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rotasyonla tayin edildiği Karabük’te ölen şube müdürü İzmir’de anıldı

İzmir’de görev yaparken Milli Eğitim Bakanlığı’nın müdürlere yönelik yaptığı rotasyon sonucu Karabük’ün Yenice ilçesine tayin edilen ve burada kalp krizi geçirerek ölen 54 yaşındaki Bahri Kılıç, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rotasyonla tayin edildiği Karabük’te ölen şube müdürü İzmir’de anıldı
İzmir’de görev yaparken Milli Eğitim Bakanlığı’nın müdürlere yönelik yaptığı rotasyon sonucu Karabük’ün Yenice ilçesine tayin edilen ve burada kalp krizi geçirerek ölen 54 yaşındaki Bahri Kılıç, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde anıldı. MHP Buca İlçe Başkanı Ali Karakuş, uzun yıllar tanıdığı Kılıç’ın, 17 Aralık sürecinin ardından Facebook sayfasında Şair Eşref’in, "Bir soğan soyuluyor yaşarıyor gözler, memleket soyuluyor aldırmıyor öküzler" dizelerini yazdığını belirterek, bu sebeple Karabük’e sürüldüğünü iddia etti.

MHP Buca İlçe Başkanlığı’nda, Öğretmenler Günü dolayısıyla Bahri Kılıç ve şehit öğretmenler için Kur'ân okundu, lokma döktürüldü. Anma programına, 30 Ekim 2014 tarihinde halı sahada kalp krizi geçiren 54 yaşındaki Kılıç’ın eşi Zübeyde, kızı Tuğçe ve annesi Kadriye Kılıç da katıldı. İlçe Başkanı Karakuş, 24 Kasım sebebiyle eğitimcilerin ve eğitim camiasının sıkıntılarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Buca’da uzun yıllardır yöneticilik yapan Bahri Kılıç’ın, rotasyon sonucu gözden uzak olması için Karabük’e tayin edildiği söyleyen Karakuş, MEB camiasında şube müdürlüğü yapan bazı arkadaşlarının söz konusu dizeleri kağıda bastırarak AK Parti yönetimine ulaştırdığını, bu yüzden de Kılıç’ın sürüldüğünü savundu. Cumhurbaşkanı seçimi nde AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in, gittiği bir okulda müdürün odasına girdiğini, Türk Eğitim Sen’e ait yıllık takvimi asılı görünce tepki gösterdiğini anlatan MHP’li Karakuş, Sait’in, "Bunun ne işi var? Bu sendikaya bağlı olanların nereye sürgün edildiğini biliyor musunuz? Bahri Kılıç’ı Karabük’e sürgün ettik. MHP Buca İlçe Başkanı Ali Karakuş, Bahri Kılıç’ı kurtarabildi mi?" dediğini öne sürdü. Ali Karakuş, “Bir milletvekili, bu kadar seviyesizlik yapamaz. Bu milletin oyunu alıp yasal sendikaya üye öğretmenlerimize psikolojik baskı yapamaz. Bunun hesabını artık birileri sorsun. Sendikalarımızda öğretmenlerimize baskı, zulüm yapılıyor.” dedi. Öğretmenlere yapılan zulümlerden bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini dile getiren Karakuş, AK Parti iktidarının eğitim camiasından elini çekmesi gerektiğini, aksi halinde ülke geleceğinin karanlık olacağını ifade etti.

'AHİRETTE İKİ ELİMİZ YAKALARINDA OLACAK'

Aynı zamanda yakın arkadaşı olan Bahri Kılıç'tan, Karabük'e tayin edilerek, "Bir soğan soyuluyor" sözünün intikamının alındığını savunan Karakuş, “Biz Bahri Kılıç’ın arkadaşları olarak, kardeşleri olarak hakkımızı asla helal etmiyoruz. Bahri Kılıç ile birlikte ahirette iki elimiz bunların yakasında olacaktır.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.