Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Romanya’dan yürüyerek dünya turuna çıkan Stefan Voicu, 7 yılda Yozgat’a ulaştı

Dünya turu için 2008 yılında Romanya’nın Başkenti Bükreş’ten yürüyerek yola çıkan Romanya uyruklu Stefan Voicu (44), Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine ulaştı. Bükreş’ten 7 yıl önce yürüyerek dünya turu yapmak üzere yola çıkan...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2015 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2015 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Romanya’dan yürüyerek dünya turuna çıkan Stefan Voicu, 7 yılda Yozgat’a ulaştı
Dünya turu için 2008 yılında Romanya’nın Başkenti Bükreş’ten yürüyerek yola çıkan Romanya uyruklu Stefan Voicu (44), Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine ulaştı.

Bükreş’ten 7 yıl önce yürüyerek dünya turu yapmak üzere yola çıkan Stefan Voicu, Akdağmadeni İlçesinde mola verdi. Voicu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 yıl önce dünya turuna çıkmaya karar verdiğinde Avrupa ve Afrika’nın etrafında dolaştığını, daha sonra Orta Asya ve Asya kıtasını gezmeye karar verdiğini söyledi.

Hedefinin Türkiye’yi dolaştıktan sonra, Asya kıtası üzerinden Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan ve Çin’i gezmek olduğunu belirten Voicu, yolculuğunu dünya turuna başladığı Bükreş’te tamamlamayı planladığını ifade etti. Amacının, insanların düşüncelerinin kardeşçe olduğunu ve aynı kanı taşıdığını insanlara göstermek olduğunu anlatan Voicu, şöyle devam etti: “Yaptığım yolculukta, amacım insanları görmek, onlarla iletişim kurmak. Hem kendim, hem de insanların düşüncelerini kardeşçe olduğunu ve aynı kanı taşıdığımızı insanlara göstermek istiyorum. Belki benim yaptığım bu küçük yolculuk dünyayı daha iyi bir hale getirebilir. Asıl amacım bu.”

Yürüyerek dünya turunu tamamladığında, uzun yıllardır hayal ettiği rüyasını gerçekleştirmiş olacağını vurgulayan Voicu, “En zor ve yorucu seyahat şekillerinden birini yapıyorum. Bazen 25 ile 50 kilometre hiç durmadan yürüyorum. Sırtımda 40 kilogram ile her gün yürümek kulağa çok zor gelmese de, her gün bunu taşımak oldukça zor oluyor. Bazen tepeleri aşıp vadiye inmeniz gerekiyor. Her zaman düz bir yolda yürüyemiyoruz. Ayağım çok fazla ağrıdığında veya çok fazla yorulduğumda otostop çekmek zorunda kalıyorum. Bu seyahat şekli bence en güzel seyahat şeklidir. Çünkü insanlarla doğrudan iletişim kuruyorsunuz. Türkiye’de seyahat esnasında hiçbir problem yaşamadım. İstanbul’da insanlar Ramazandan dolayı akşamları yürüdüğümde bana yiyecek veriyor. Kucağımdaki yiyeceklerle ve sırtımdaki çantayla kendimi 'Fatih' gibi hissettim." diye konuştu.

Vatandaşlar da dünyayı yürüyerek gezen Stefan Voicu'ya yoğun ilgi göstererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Mustafa Durkut, isimli vatandaş da Stefan Voicu ile akşam üzeri köyden gelirken bir petrol istasyonunda karşılaştığını belirterek, Elindeki Sivas tabelasını gördüğümde oraya gittiğini anladım. Kendisine “Benimle gelebileceğini, Akdağmadeni’nde bir gün konaklayabileceğini söyledim. Kendisi bu teklifimi geri çevirmeyerek bir gün bende kaldı. İftarı ve sahur beraber yaptık.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.