Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Roma ve Bizans dönemi takıları kaçakçıda yakalandı

Malatya’da eser kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alınan bir şüphelide Roma, Bizans ve İlk Çağ dönemlerine ait kolye, yüzük, sikke, testi gibi tarihi eserler ele geçirildi. Malatya Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre,...

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2015 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2015 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Roma ve Bizans dönemi takıları kaçakçıda yakalandı
Malatya’da eser kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alınan bir şüphelide Roma, Bizans ve İlk Çağ dönemlerine ait kolye, yüzük, sikke, testi gibi tarihi eserler ele geçirildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, istihbarat çalışmaları sonucu A.T.C. isimli şüphelinin tarihi eser satmak için müşteri aradığı, söz konusu tarihi eserleri iş yeri ve evinde sakladığı bilgisi elde edildi. Zanlının evi ve iş yerinde yapılan aramada, farklı tarihi dönemlere ait 23 vazo, 8 testi, 7 kâse, 5 fincan, 1 meyvelik, 2 halka, 16 toplu iğne, 9 iğne, 1 bilezik, Bizans dönemine 1 haç, 1 haç kolye ucu, 1 sikke, Roma dönemine ait 1 yüzük, 2 keski, Kalkolitik döneme ait 1 öğütme taşı, 4 bronz sikke, 1 zincir halkası ele geçirildi. Ayrıca tarihi eser aramaları için kullanıldığı anlaşılan bir metal arama detektörüne de el konuldu.

Hırsızlık suçundan bir sabıkası da olduğu belirlenen şüpheli hakkında 'kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığı' suçundan yasal işlem yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.