Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rögar kapakları çalınınca mahalleli ‘lastikli çözüm’ buldu

Ankara’nın merkezi semtlerinden biri olan İskitler’de rögar kapaklarının çalınması sürücüleri bıktırdı. Zübeydehanım Mahallesi’nde araçlarının tekerleğinin açık kalan rögar çukuruna düşmesinden endişe eden sürücüler, ilginç...

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2014 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2014 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rögar kapakları çalınınca mahalleli ‘lastikli çözüm’ buldu
Ankara’nın merkezi semtlerinden biri olan İskitler’de rögar kapaklarının çalınması sürücüleri bıktırdı. Zübeydehanım Mahallesi’nde araçlarının tekerleğinin açık kalan rögar çukuruna düşmesinden endişe eden sürücüler, ilginç çözümler üretti. Mahalle sakinleri, büyük bir dubaya 3 adet otomobil lastiği takarak, bir çeşit uyarı işareti oluşturdu.

    Merkez Altındağ ilçesi sınırlarında bulunan İskitler semti sakinlerinin başı, rögar kapağı hırsızlarıyla dertte. Kapakları çalındığı için rögarlar sürücüler açısından büyük tehlike oluşturuyor. Açık rögarların üzerine otomobil lastiği koyarak sürücülerin kaza yapmasını engellediklerini dile getiren mahalleliler, belediye yetkililerinden bu soruna çözüm bulmasını istedi. Vatandaşlar, “Çalınan rögar kapaklarının yeri boş kalıyor. Biz de sürücülerin kaza yapmaması için mecburen otomobil lastiği koyduk. Kapaklar, demir yerine kırılmaz başka bir malzemeden yapılabilir. Ayrıca hurdacılar sitesi denetlenerek, çalıntı rögar kapaklarını satın alan esnaf hakkında işlem yapılabilir.” diye konuştu.

    Ayrıca her yağmurda sokaklarının su ve çamurdan geçilmediğini dile getiren mahalle sakinleri, “Ankara Büyükşehir Belediyesi, 7 yıl önce Merkezi İş Alanları Projesi'ni yapmayı vadederek İskitler'in sorumluluğunu üzerine aldı. Büyükşehir Belediyesi mahallemizle ilgilenmeyecekse sorumluluğu Altındağ Belediyesi’ne devretsin. Hizmetlerden biz de yararlanalım.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.