Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Roboski katliamı MGK'nın bilgisi dahilinde gerçekleştirildi' iddiası

Şırnak'ta her ayın 28'inde bir araya gelerek Uludere olayının faillerinin bulunmamasına tepki gösteren Uludereliler, Millet ve Adalet Partisi (MİLAD) Genel Başkanı ve eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in 34 kişinin hayatını kaybettiği...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 20:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 20:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Roboski katliamı MGK'nın bilgisi dahilinde gerçekleştirildi' iddiası
Şırnak'ta her ayın 28'inde bir araya gelerek Uludere olayının faillerinin bulunmamasına tepki gösteren Uludereliler, Millet ve Adalet Partisi (MİLAD) Genel Başkanı ve eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in 34 kişinin hayatını kaybettiği hava operasyonuyla ilgili yaptığı açıklamaların kamuoyunda geniş yankı bulmasına, kapanan dosyanın tekrar açılacağı ümidiyle sevindi.

Bugün Şırnak Valiliği önünde toplanan Uludereli aileler, basın açıklaması yaptı. Valilik önünde adalet isteyen Uludereli aileler adına açıklama yapan Ferhat Encü, "Biz Roboskili ailelere göre, bu katliam, tüm çıplaklığıyla ortadadır ve katiller bellidir. Fakat ne yazık ki bu ülkeyi yönetenler bu katliamdan sorumlu olduğu için yargılanmıyor." dedi.

Olayın üzerinden 3 yıl geçtiğini ifade eden Ferhat Encü, "Fakat ne yazık ki belli olan katiller yargılanmış değiller. Bizler adalet mücadelemizin devam ettiğini ve sonuna kadar da bu mücadelemizin süreceğini buradan ifade etmek istiyorum. Hepinizin bildiği gibi geçenlerde o dönemin İçişleri Bakanı olan İdris Naim Şahin, Roboski katliamı ile ilgili açıklama yaptı ve açıklamada aslında bir itirafta da bulundu. Tamamen gerçekleri belirtmese dahi aslında Roboski katliamının ne kadar bilinçli ve planlı olduğunu, 28 Aralık 2011'de o akşam Ankara'da toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nda Roboski katliamının planlama aşamasının devam ettiğini ve son aşamasının orada ele alındığını hem iktidarın hem de askeri yetkililerin bizzat bilgisi dahilinde, bu katliamın gerçekleştirildiğini görmekteyiz." diye konuştu.

Ferhat Encü şunları söyledi: "Biz Roboskili ailelere göre, bu katliam tüm çıplaklığıyla ortadadır ve katiller bellidir. Fakat ne yazık ki bu ülkeyi yönetenler bu katliamdan sorumlu olduğu için yargılanmıyor. Burada mücadelemizin devam ettiğini, katillerden hesap sorulana kadar bu mücadelenin süreceğini burada ifade etmek istiyoruz."

Yapılan açıklamalardan sonra olayda yaşamını yitiren Şivan Encü'nün kardeşi Dilek Encü, yazdığı mektubu okudu. Toplanan grup yapılan iki dakikalık oturma eyleminden sonra sessizce dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.