Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Re'sen Emekliler Derneği mağduriyetlerinin giderilmesini istedi

Re'sen Emekliler Derneği üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yargı kararı olmadan kararnameler yoluyla ilişiği kesilen ve bugüne kadar mağduriyetleri giderilmeyen askerlerin durumunu dile getirmek için Meclis önünde eylem yaptı. Eskişehir’den,...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Re'sen Emekliler Derneği mağduriyetlerinin giderilmesini istedi
Re'sen Emekliler Derneği üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yargı kararı olmadan kararnameler yoluyla ilişiği kesilen ve bugüne kadar mağduriyetleri giderilmeyen askerlerin durumunu dile getirmek için Meclis önünde eylem yaptı.

Eskişehir’den, 6 gün önce ‘Re’sen Emekli Askerlere İade-i İtibar Yürüyüşü’ başlatan dernek üyeleri, öğle saatlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dikmen Kapı’ya geldi. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin de aralarında bulunduğu bazı CHP’li vekiller gruba destek verdi.

Dernek Başkanı Servet Kahramaner, darbe sonrası dönemlerde devlet eliyle mağdur edilen kamu görevlileri ve askerlerin mağduriyetini gidermeye yönelik yapılan düzenlemelerin, mağduriyetleri gidermediğini söyledi. Kahramaner, "Yapılan tüm düzenlemeler 28 Şubat mağdurlarıyla sınırlı kalmış, hatta 28 Şubat mağdurları arasında bile ayrımcılık yapılarak amaç hasıl olmamıştır. Tüm darbe dönemlerinde mağdur edilenlere ayrım yapılmaksızın özlük hakları iade etmeden, biz darbelerle yüzleşiyoruz, mağduriyetleri gideriyoruz diye kamuoyu avutulmaktadır." dedi.

Kahramaner, TSK’dan yargı kararı olmadan görüş ve inançları sebebiyle ilişiği kesilen subay, astsubay, uzman erbaş ve askeri öğrencilerin mağduriyetini giderecek yasal bir düzenlemenin ivedi olarak Meclis’e gönderilmesini talep etti.

"TÜM MAĞDUR OLANLARIN İADESİNİ MECLİS'E TEKLİF ETTİK"

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise darbe mağduru denildiğinde tüm askeri müdahalelerin anlaşılması gerektiğini anlattı. Tüm mağdur olanların iadesini Meclis’e teklif ettiklerini söyleyen Hamzaçebi, “Teklifimizce görevlerine son verilmiş olanların açıkta geçirdikleri sürelere ilişkin emekli kesenekleri, sigorta primi bunların devlet tarafından verilmelidir. Bunlar yine emsalleri hangi görevlere gelmiş ise o görevlere getirilmesi, o görevlere getirilme imkanı yok ise bu görevde bulunanların elde etmiş oldukları haklar neyse emekli ikramiyeleri, OYAK ikramiyeleri dahil kendilerine ödenecek. Buradan hem hükümete hem TBMM'de grubu bulunan tüm siyasi partilere destek çağrısı yapıyoruz.” şeklinde konuştu. Çeşitli dövizler taşıyan ve sloganlar atan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.