Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rektör Uçar: Kamu kurumlarında istihdam oranı geçmiş yıllara göre düştü

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, kamu kurum ve kuruluşlarındaki istihdam oranının geçmiş yıllara oranla düştüğünü belirterek yatırım ve girişimcilik anlamında atılımlarında hızla arttığını söyledi.    Girişimcilik...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rektör Uçar: Kamu kurumlarında istihdam oranı geçmiş yıllara göre düştü
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, kamu kurum ve kuruluşlarındaki istihdam oranının geçmiş yıllara oranla düştüğünü belirterek yatırım ve girişimcilik anlamında atılımlarında hızla arttığını söyledi.

    Girişimcilik destek programı ve Ar-Ge, İnovasyon ve destekleme programlarının detaylı olarak ele alındığı 'KOSGEB Destekleri Tanıtım Programı' Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yumak, Bozok Teknopark Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Orhan Hazel, KOSGEB Yozgat Hizmet Merkezi Müdürü Yüksel Özdemir ile çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan KOSGEB Yozgat Hizmet Merkezi Müdürü Yüksel Özdemir, girişimcilik destek programı kapsamında kendi işletmesini kuran veya AR-GE ve İnovasyon Destek Programı kapsamında proje hazırlayan girişimcilere KOSGEB olarak ciddi desteklerinin olduğunu vurguladı.

Rektör Uçar da bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmasında, üniversitelerin gündeminde önemli bir yere sahip olan değişim, büyüme ve kalite unsurlarına değinerek, üniversitelerin değişime uğrayarak toplum odaklı hizmet anlayışını benimsediğini belirtti.

Mezunların bir numaralı gündem maddelerinin istihdam olduğunu söyleyen Uçar, kamu kurum ve kuruluşlarındaki istihdam oranının geçmiş yıllara oranla düştüğünü fakat yatırım ve girişimcilik anlamında atılımlarında hızla arttığını ifade etti. Uçar, "Devlet kuruluşlarının bu konuda ciddi destekleri var ve bu destek sağlayıcıların başında da KOSGEB geliyor. Gerek öğrencilerimiz gerek mezunlarımız gerekse de üniversite öğretim elemanlarımız edindikleri bilgi beceri ve deneyimlerini ürüne dönüştürebilmeleri açısından AR-GE ve İnovasyon desteklerinden yararlanmalılar. İçimizde Bozok Üniversitesi’nin marka değerini yükseltecek başarılı girişimci ruha sahip öğrencilerimiz var. Onlar açısından faydalı bir bilgilendirme toplantısı olacağı kanaatindeyim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından KOSGEB Uzmanı Ali Erdoğan yaptığı sunumda Ar-Ge ve İnovasyon amaçlı projelerini gerçekleştirmek isteyen potansiyel girişimciler ile, var olan faaliyetlerine Ar-Ge ve İnovasyon boyutu eklemek isteyen KOBİ’lerin kendilerini ve projelerini anlatan başvuru formunu doldurarak destek isteyebileceklerini kaydetti.

    Yapılan sunumların ardından Rektör Uçar katkılarından dolayı KOSGEB Yozgat Hizmet Merkezi Müdürü Yüksel Özdemir, KOSGEB Uzmanları Ali Erdoğan ve Makbule Yakışıklı’ya plaket takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.