Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rektör Söylet: Girişmemiz lazım ama birbirimize değil, yenilikçiliğe

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, üniversitenin yeni akademik yıl açılışında girişim kültürünün önemine dikkat çekti. Söylet, “Girişmemiz lazım. Ama birbirimize değil, yenilikçiliğe girişmemiz lazım.” dedi....

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2014 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2014 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rektör Söylet: Girişmemiz lazım ama birbirimize değil, yenilikçiliğe
İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, üniversitenin yeni akademik yıl açılışında girişim kültürünün önemine dikkat çekti. Söylet, “Girişmemiz lazım. Ama birbirimize değil, yenilikçiliğe girişmemiz lazım.” dedi. Siyaset kurumuna da çok önemli görevler düştüğünü ifade eden Söylet, “Gerçekten üniversitelerin sırtlarının sıvazlanmaya ihtiyacı var.” şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversitesi’nin yeni akademik yıl açılışı, Beyazıt’taki Fen Fakültesi Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Törende konuşan Rektör Yunus Söylet, üniversite bünyesinde 163 binden daha fazla gencin yükseköğrenim gördüğünü ifade ederek, “Bu gençleri mezun edebilmek için büyük bir gayret sarf ediyoruz. Dünya çapında üniversite olmak zorundayız.” dedi.

Müfredatlarına ‘uygulamalı girişimcilik’ dersini koyduklarını aktaran Söylet, “Uygulamalı girişimcilik dersi genç insanların girişim kültürünü teşvik etmeyi amaçlıyor. Değerli misafirler, girişmemiz lazım. Birbirimize değil ama, yenilikçiliğe girişmemiz lazım. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Rekabet eskisinden çok daha güçlü. Eğer biz girişimci olamazsak, mutlaka bizim yapamadığımızı başkaları yapacaktır. Bize ve İstanbul Üniversitesi’ne yakışan bu işin öncülüğünü yapmaktır. İstanbul Üniversitesi ve KOSGEB onaylı Girişimcilik Sertifikası alan herkes yüzde 0 faizle kredi ve karşılıksız hibe alabiliyor.” diye konuştu.

ANTARTİKA’DA TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRDIK

Geçtiğimiz yıl Antartika’ya bir yer bilimci gönderdiklerini kaydeden Söylet, “Çalışmalarını yaptı. Antartika’da hem Türk bayrağı hem de İstanbul Üniversitesi’nin bayrağını dalgalandırdı. Biz de kendisini gururla takip ettik.” şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversitesi’nin TÜBİTAK tarafından 'Teknoloji Destek Transfer Ofisleri Destek Programı' kapsamında desteklenmeye değer bulunan 10 üniversiteden biri olduğunu dile getiren Söylet, “Bu destekleme programıyla üniversitelere ve sanayicilere hizmet verilmesi için kurulan Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) geri ödemesiz olarak destekleniyor. Desteklenecek TTO'lara TÜBİTAK tarafından yıllık 1 milyon liraya kadar destek veriliyor. Her yıl yapılacak değerlendirmeler ile destek süresi 10 yıla kadar uzayabiliyor.” ifadelerini kullandı.

'ÜNİVERSİTELERİN SIRTLARININ SIVAZLANMAYA İHTİYACI VAR'

Siyaset kurumuna da çok önemli görevler düştüğünü belirten Söylet, “Bilgi ve bilim politikası anlamında Türkiye’nin önünde çok ciddi bir yol haritası olmak zorunda. Siyasetçilerimiz üniversitelerin önemini elbette biliyorlar. Ve çok da önemli çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için araştırma bütçelerinin daha da arttırılması, bilim insanlarının maaşlarının yükseltilmesi ve alt yapı ihtiyaçlarının giderilmesi gerekiyor. Bir devlet politikası olarak dünyanın en iyi listelerine Türkiye’den de üniversitelerin girebilmesi için okulların özel olarak desteklenmeleri, yüreklendirilmeleri, elde ettikleri başarılar sebebiyle takdir edilmeleri gerekiyor. Benim çok sevdiğim, ‘Marifet iltifata tabiidir.’ diye bir söz var. Gerçekten üniversitelerin sırtlarının sıvazlanmaya ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.