Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rektör Dilek: Taşı sıksak, suyunu çıkartırız

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, üniversitelerin yalnızca öğrenci yetiştirmeyip, yaşadığı şehre de katkı sağlaması gerektiğini söyledi. Dilek, "2 bin 500 akademisyen, 5 bin çalışan, 56 bin de öğrencisi ile...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rektör Dilek: Taşı sıksak, suyunu çıkartırız
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, üniversitelerin yalnızca öğrenci yetiştirmeyip, yaşadığı şehre de katkı sağlaması gerektiğini söyledi. Dilek, "2 bin 500 akademisyen, 5 bin çalışan, 56 bin de öğrencisi ile üniversitemiz adeta bir ordu gibi. Taşı sıksak suyunu çıkartırız. Sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliğine her zaman açığız." dedi.

    Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez ve oda yöneticileri Rektör Dilek’i ziyaret etti. Oda çatısı altında yürüttükleri çalışmalar hakkında konuşan BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, üniversite ile işbirliğinde gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlattı.

    UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ise sivil toplum örgütleri ve meslek odaları ile işbirliğini önemsediklerini söyledi. Dilek şunları kaydetti: "Bursa’da sivil toplum örgütleri oldukça güçlü. Geçmişe baktığımız zaman, üniversitemiz pek çok sivil toplum örgütü, kamu kurum ve kuruluşu ile protokoller imzalamış. Önemli olan bu protokol çerçevesinde yürütülen projelerden verim alınması, işbirliği çerçevesinde yürütülen ilişkiler sonucu, somut adımların atılmasıdır. Maalesef ki imzalanan çoğu protokolden verim alınamamış. Protokolleri, somut projelere dayandırarak, uygulamamız lazım."

    Üniversitelerin yalnızca öğrenci yetiştiren kurum değil, aynı zamanda içinde yaşadığı şehre katkı sağlayan, hizmet eden bir konumda olması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Kamil Dilek, şöyle konuştu: "Üniversitemiz, ilimiz için büyük bir güç. 2 bin 500 akademisyen, 5 bin çalışan, 56 bin de öğrencimiz var. Adeta bir ordu gibi. Taşı sıksak suyunu çıkartırız. Dolayısıyla bu ordunun Bursamızın hizmetinde olması, bütün alanlarda kendini hissettirmesi gerekiyor. Üniversitemiz sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliğine her zaman açıktır. Yeter ki somut bir proje olsun. Başlayıp bitirelim. Verimli bir sonuç alalım.”

    Konuşmasında, öğrencilerin iş deneyimi kazanmaları noktasında stajın büyük önem taşıdığından da bahseden Prof. Dr. Kamil Dilek, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Pek çok fakültede staj zorunlu iken İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde staj zorunlu değil. Öğrenciler isteğe bağlı staj yapıyorlar. Bizim de bin civarında öğrencimiz, staj yapmak istiyor. Bu öğrencilerimize staj yeri temin etme noktasında sivil toplum örgütlerinden destek alabiliriz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.